Mums reikės:
Varškėtukų tešlai:
✓
1 stiklinės miltų
✓
1 valg. šaukšto krakmolo
✓
1 valg. šaukšto cukraus
Varškėtukų padažui:
✓
3-4 valg. šaukštų grietinės
Gaminame.
Varškėtukai.
Virti varškėtukaiKiaušinius varškėtukams ištriname su druska ir cukrumi. Sudedame varškę, miltus, krakmolą ir užminkome varškėtukų tešlą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš varškės masės padarome 1,5-2 cm storio volelius, truputį juos suplojame ir supjaustome norimo dydžio varškėtukus.
Į puodą įpilamas vanduo, užvirinamas, įberiama druskos ir sudedami varškėtukai. Verdami varškėtukai 3-5 min.
Kol
varškėtukai verda paruošiame padažą. Sviestą ištirpiname, įdedame grietinės ir gerai išmaišome.
Išvirti varškėtukai išgriebiami, sudedami į lėkštes ir užpilami sviesto-grietinės padažu. Virti
varškėtukai puikus patiekalas pusryčiams. Skanaus.