Mums reikės:
✓
600 g veršienos išpjovos
✓
130 ml apelsinų sulčių
✓
2 valg. šaukštų sojų padažo
✓
1,5 arb. šaukštelio šviežio tarkuoto imbiero
✓
1 arb. šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
✓
1 arb. šaukštelio kukurūzų miltų
Gaminame.
Veršiena su apelsinais ir paprikaPaprikas nuplauname, išimame sėklas, supjaustome juostelėmis ir apkepiname aliejuje.
Apkepintas paprikas sudedame į dubenį. Veršieną supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais. Į keptuvę, kur kepė paprika, įpilame dar truputį aliejaus ir apkepiname veršienos gabaliukus iš abiejų pusių.
Veršienos gabaliukus užpilame 200 ml karšto vandens, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 40 min., kol mėsa tampa minkšta. Tada nuimame dangtį ir ant stiprios ugnies pakaitiname, kol išgaruoja visas skystis. Į dubenį supilame apelsinų sultis, sojų padažą, tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, miltus ir gerai išmaišome.
Padažą užpilame ant mėsos, suberiame pakepintas paprikas, nuluptus, pusgriežinėliais supjaustytus apelsinus ir pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
Veršiena su apelsinais ir paprika skanu su virtais ryžiais. Gero apetito.