patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Dorada su ryžių plutele

dorada su ryziu plutele Mums reikės:
500 g dorados filė
60 g ryžių
20 g tarkuoto Parmezano sūrio
2-3 skiltelių česnako
150-200 ml karšto vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. susmulkintų petražolių
1 arb. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kepta Dorada su ryžių plutele
Į keptuvę įpilamas šlakelis alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiamas susmulkintas česnakas ir lengvai apkepinamas. Suberiami ryžiai ir pamaišant kepinama, kol ryžiai tampa skaidrūs. Įpilama karšto vandens, kad ryžiai būtų pilnai apsemti ir verdama ant silpnos ugnies, dažnai pamaišant. Įberiama druskos, jei reikia įpilama vandens. Išvirę ryžiai nuimami nuo ugnies, sudedamas tarkuotas parmezano sūris, suberiami krapai, išmaišoma, uždengiama ir paliekama 5-7 min.

Dorados filė supjaustoma 3-4 cm pločio gabaliukais, pabarstoma druska ir pipirais. Ant kiekvieno žuvies gabaliuko uždedama ryžių, tolygiai paskleidžiama ir lengvai prispaudžiama.dorada su ryziu plutele 1 Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, sudedami žuvies gabaliukai, ryžiais į apačią, ir kepama ant stipresnės ugnies, kol ryžiai pasidengia traškia plutele. Atsargiai apverčiama ir apkepinama kita žuvies pusė. Dorada su ryžių plutele sudedama į lėkštę, pabarstoma susmulkintomis petražolėmis ir patiekiama su daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zuvies ir bulviu kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai. Greitai ir paprastai paruošiami skanūs kotletai.
lasisos iesmukai su mangu salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
lasisa sluoksniuotoje tesloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje. Sluoksniuotoje mielinėje tešloje, įdaryta lašiša. Lašišos ar upėtakio filė.
lasisa su spinatais ir suriais
Lašiša su špinatais ir sūriais
Lašiša su špinatais ir trijų rūšių sūriais - fermentiniu Gouda, Fetaki, Dor Blue su mėlinuoju pelėsiu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.