patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže

juros sukutes vyno Mums reikės:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Česnako skiltelę supjaustome juostelėmis, petražoles susmulkiname. Jūros šukutes išimame iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustome pusmėnulio formos plėveles. Šukutes nuplauname, nusausiname, sudedame į dubenį, sumaišome su česnaku, petražolėmis, citrinų sultimis, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paliekame 20-30 min. pastovėti. Šukutes apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir apkepiname šukutes iš abiejų pusių po 2-3 min., kol susidaro plutelė (labai svarbu neperkepti, nes bus neskanios, guminės). Apkeptas šukutes sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilame vyną, pakaitiname ir kai alkoholis išgaruoja supilame grietinėlę. Padažą pagardiname druska, pipirais ir sutirštiname krakmolu. Vyno - grietinėlės padažu užpilame jūros šukutes, papuošiame žalumynais ir iškart patiekiame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže skanu su virtais ryžiais. Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, o savo verte prilygsta austrėms. Skanaus.

Komentarai

2014-06-29
Kestas
Labai puikus receptas, jau gal 10-ta karta darau siuo receptu ir darysiu toliau. Super!!!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

krevetes su spinatais ir avinzirniais
Krevetės su špinatais ir avinžirniais
Krevetės su šviežiais ar šaldytais špinatais, konservuotais avinžirniais, Parmezano sūriu.
virta lasisa su darzovemis
Virta lašiša su daržovėmis
Virta lašiša su daržovėmis. Lašiša su morkomis, svogūnais, salierų stiebais bei citrinomis.
kepta zuvis su citrina ir kapareliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais. Greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas.
zuvies ir bulviu kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai. Greitai ir paprastai paruošiami skanūs kotletai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu