patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže

juros sukutes vyno Mums reikės:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių

Gaminame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Česnako skiltelę supjaustome juostelėmis, petražoles susmulkiname. Jūros šukutes išimame iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustome pusmėnulio formos plėveles. Šukutes nuplauname, nusausiname, sudedame į dubenį, sumaišome su česnaku, petražolėmis, citrinų sultimis, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paliekame 20-30 min. pastovėti. Šukutes apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir apkepiname šukutes iš abiejų pusių po 2-3 min., kol susidaro plutelė (labai svarbu neperkepti, nes bus neskanios, guminės). Apkeptas šukutes sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilame vyną, pakaitiname ir kai alkoholis išgaruoja supilame grietinėlę. Padažą pagardiname druska, pipirais ir sutirštiname krakmolu. Vyno - grietinėlės padažu užpilame jūros šukutes, papuošiame žalumynais ir iškart patiekiame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže skanu su virtais ryžiais. Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, o savo verte prilygsta austrėms. Skanaus.

Komentarai

2014-06-29
Kestas
Labai puikus receptas, jau gal 10-ta karta darau siuo receptu ir darysiu toliau. Super!!!

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

midijos pomidoru padaze
Midijos pomidorų padaže
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
kepta menke su mangu salsa
Kepta menkė su mangų salsa
Kepta šviežia menkė su gaivia mangų salsa
kepta menke su padazu
Kepta menkė su padažu
Kepta, citrinos sultyse pamarinuota menkės filė su morkų, svogūnų ir grietinėlės padažu.
kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena