patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keksas su lašiša

keksas su lasisa Mums reikės:
150 g miltų
150 g šalto rūkymo lašišos filė, 150 g konservuotos lašišos
100 g fermentinio sūrio
70 ml aliejaus
120 ml šilto pieno
3 kiaušinių
1 svogūno
2 arb.š. cukraus
1 arb.š kepimo miltelių
krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Keksas su lašiša
Rūkytą lašišą supjaustome nedideliais gabaliukais, konservuotą lašišą sutriname šakute, sūrį sutarkuojame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, lašiša, sūriu, krapais, druska, pipirais ir viską gerai išmaišome. Kiaušinius, cukrų, pieną išmaišome, įpilame aliejaus ir viską gerai išplakame. Palaipsniui maišant supilame miltus, gerai išmaišome. Kepimo formą (20 cm) ištepame sviestu ir supilame tešlą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Leidžiame keksui su lašiša pravėsti ir išimame iš formos. Keksas su lašiša paruoštas. Gero apetito.

Komentarai

2010-09-16
Julija
Skanumelis keksas su lasisa Myliu nesausas, skanus ir saltas. Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zuvies blyneliai
Žuvies blyneliai
Labai skanūs, greitai ir lengvai paruošiami žuvies blyneliai. Ypač populiarus patiekalas.
tilapija grietineles padaze
Tilapija grietinėlės padaže
Tilapija grietinėlės padaže. Apkepta tilapijos filė su grietinėlės, konservuotų pomidorų, svogūno, balto vyno, prieskonių padažu.
troskinta zuvis su darzovemis.
Troškinta žuvis su daržovėmis
Troškinta žuvis su daržovėmis. Troškinta menkė ar sterkas su daržovėmis.
krevetes su spinatais ir avinzirniais
Krevetės su špinatais ir avinžirniais
Krevetės su šviežiais ar šaldytais špinatais, konservuotais avinžirniais, Parmezano sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena