Kepta menkė su mangų salsa
Mums reikės:
1-1,5 kg šviežios menkės
0,5 citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto baziliko
Mangų salsai:
1 didelio prinokusio mango
1-2 pomidorų
1 raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
0,5 aitriosios paprikos ankšties
0,5 žaliosios citrinos sulčių
petražolių, druskos pagal skonį
Mangų salsai: mango vaisius nulupamas, išimamas kaulas ir supjaustomas nedideliais kubeliais. Svogūnas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupama jų odelė. Nulupti pomidorai supjaustomi kubeliais. Saldžioji ir aitrioji paprika supjautomos kubeliais. Petražolės susmulkinamos. Viskas sudedama į gilesnį dubenį, pagal skonį įberiama druskos, įspaudžiama žaliosios citrinos sulčių, gerai išmaišoma ir palieka 30 min. pastovėti.
Menkė išvaloma, supjaustoma gabalais, išrenkamos ašakos, apibarstoma druska, pipirais, džiovintu baziliku, apšlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 30-40 min. pasimarinuoti. Menkės gabaliukai kepami įkaitintame aliejuje po 2-3 min. iš abiejų pusių. Kepta menkė patiekiama su mangų salsa. Skanaus.
Komentarai
Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.
Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis
Lašišos šašlykai su paprika
Marinuotos lašišos šašlykai ant iešmukų su paprika ir svogūnų žiedais.
Marinuotos lašišos šašlykai ant iešmukų su paprika ir svogūnų žiedais.
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.
Midijos pomidorų padaže
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Ekstra nuorodos
Populiariausi receptai su nuotraukomis
- Čeburėkai (37)
- Tortas Medutis (68)
- Plovas su kiauliena (44)
- Tortas Napoleonas (64)
- Purūs žagarėliai (20)
- Žemaičių blynai (27)
- Šnicelis (15)
- Varškės pyragas Draugystė (41)
- Balandėliai (14)
- Čenachai (čenakai) (16)
- Varškėtukai (33)
- Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis (13)
- Maskarponės sūrio tortas su braškėmis (25)
- Kepti varškėčiai (14)
- Pyragas su sausainiais ir varške (14)
- Greitas pyragas su kondensuotu pienu (13)
- Varškės spurgos (13)
- Agurkai su garstyčiomis (15)
- Lietiniai blynai su mėsa (12)
- Kugelis su vištiena (5)
Verta žinoti
- Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
- Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
- Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
- Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
- Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
- Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
- Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
- Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
Konservavimas, marinavimas, rauginimas
Karšti patiekalai
- Avienos patiekalai
- Jautienos patiekalai
- Kiaulienos patiekalai
- Paukštienos patiekalai
- Triušienos patiekalai
- Veršienos patiekalai
- Žuvies patiekalai
- Dorada su ryžių plutele
- Dorados įdarytos daržovėmis
- Jūros ešerys su daržovėmis
- Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže (1)
- Keksas su lašiša (1)
- Kepta lašiša
- Kepta menkė su mangų salsa
- Kepta menkė su padažu
- Kepta žuvis su bulvių plutele (2)
- Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais
- Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
- Keptas starkis su riešutų plutele
- Kepti upėtakiai su šonine
- Keptos dorados su imbieru ir mėtomis
- Krevetės su špinatais ir avinžirniais
- Lašiša agurkų padaže
- Lašiša grietinėlės padaže
- Lašiša pomidorų padaže
- Lašiša sluoksniuotoje tešloje
- Lašiša su špinatais ir sūriais
- Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa
- Lašišos iešmeliai - šašlykai
- Lašišos iešmukai su mangų salsa
- Lašišos šašlykai su paprika
- Menkė su grybais
- Menkė su mango (1)
- Menkės apkepas su pomidorais ir sūriu
- Menkės ir bulvių piurė apkepas
- Menkės kotletai su žalumynais (1)
- Midijos pomidorų padaže
- Pyragas su brokoliais ir žuvimi
- Pyragas su žuvimi
- Risotto su lašiša
- Šventiški žuvies kukuliai (1)
- Tilapija grietinėlės padaže
- Tilapijų suktinukai su grybais (2)
- Troškinta žuvis su daržovėmis
- Užkepta lašiša (1)
- Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina
- Užkeptas karpis
- Virta lašiša su daržovėmis
- Žuvies blyneliai (1)
- Žuvies ir bulvių kotletai
- Žuvies keksiukai
- Žuvies suktinukai
- Žuvies tefteliai
- Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
- Žuvis su kaparėliais (1)
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Kruopų patiekalai
- Makaronų patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Picos, picu receptai
- Varškės patiekalai
Užkandžiai, užkandžių receptai
Salotų receptai
Padažai, padažų receptai
Sriubos, sriubų receptai
Saldūs patiekalai, desertai
Gėrimai, kokteiliai
Naujausi komentarai
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo
gaivesnis. Aciu
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi
daugiau.

Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas.

Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.
