Kepta menkė su padažu

kepta menke su padazu
Mums reikės:
1 kg šviežios menkės
2 valg. šaukštų miltų
citrinos sulčių
aliejaus kepimui
baziliko, druskos, pipirų
Padažui:
1 morkos, 1 svogūno
1 valg. šaukšto miltų
1 valg. šaukšto sviesto
5 valg. šaukštų sultinio
0,5 stiklinės grietinėlės
druskos, pipirų, žalumynų
Gaminame. Kepta menkė su padažu
Žuvį išvalome, supjaustome gabalais (be kaulo), išrenkame ašakas, apibarstome druska, pipirais, džiovintu baziliku, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame 30 min. pasimarinuoti. Žuvies gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių
Padažui: svogūną nulupame, susmulkiname, morką nuvalome ir supjaustome šiaudeliais. Svogūną, morką pakepiname svieste, suberiame miltus gerai išmaišome ir supilame sultinį. Kelias minutes patroškiname, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir užviriname. Suberiame susmulkintus žalumynus. Kepta menkė su padažu patiekiama su virtais ryžiais. Gero apetito.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas