Mums reikės:
✓
1 kg šviežios menkės
✓
2 valg. šaukštų miltų
✓
baziliko, druskos, pipirų
Padažui:
✓
1 morkos, 1 svogūno
✓
1 valg. šaukšto miltų
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
5 valg. šaukštų sultinio
✓
0,5 stiklinės grietinėlės
✓
druskos, pipirų, žalumynų
Gaminame.
Kepta menkė su padažuŽuvį išvalome, supjaustome gabalais (be kaulo), išrenkame ašakas, apibarstome druska, pipirais, džiovintu baziliku, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame 30 min. pasimarinuoti. Žuvies gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių
Padažui: svogūną nulupame, susmulkiname, morką nuvalome ir supjaustome šiaudeliais. Svogūną, morką pakepiname svieste, suberiame miltus gerai išmaišome ir supilame sultinį. Kelias minutes patroškiname, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir užviriname. Suberiame susmulkintus žalumynus.
Kepta menkė su padažu patiekiama su virtais ryžiais. Gero apetito.