patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kepta menkė su padažu

kepta menke su padazu Mums reikės:
1 kg šviežios menkės
2 valg. šaukštų miltų
citrinos sulčių
aliejaus kepimui
baziliko, druskos, pipirų
Padažui:
1 morkos, 1 svogūno
1 valg. šaukšto miltų
1 valg. šaukšto sviesto
5 valg. šaukštų sultinio
0,5 stiklinės grietinėlės
druskos, pipirų, žalumynų

Gaminame. Kepta menkė su padažu
Žuvį išvalome, supjaustome gabalais (be kaulo), išrenkame ašakas, apibarstome druska, pipirais, džiovintu baziliku, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame 30 min. pasimarinuoti. Žuvies gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių
Padažui: svogūną nulupame, susmulkiname, morką nuvalome ir supjaustome šiaudeliais. Svogūną, morką pakepiname svieste, suberiame miltus gerai išmaišome ir supilame sultinį. Kelias minutes patroškiname, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir užviriname. Suberiame susmulkintus žalumynus. Kepta menkė su padažu patiekiama su virtais ryžiais. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
uzkeptas karpis
Užkeptas karpis
Užkeptas karpis su svogūnais, fermentiniu sūriu ir bulvėmis.
menke su grybais
Menkė su grybais
Menkė su grybais. Kepta menkės filė su pievagrybiais.
zuvies tefteliai
Žuvies tefteliai
Žuvies tefteliai. Starkio ar lydekos smulkintos filė ir žalumynų tefteliai, virti buljone.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.