patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptas starkis su riešutų plutele

keptas starkis su riesutu plutele Mums reikės:
700 g starkio filė
50 g graikiškų riešutų branduolių
2 kiaušinių
100 g miltų
50 g džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų aliejaus
1 laimo vaisiaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Keptas starkis su riešutų plutele.
Laimo vaisius nuplaunamas, nusausinamas, nutarkuojama žievelė, iš vaisiaus išspaudžiamos sultys. Blenderyje susmulkinti riešutai sumaišomi su džiūvėsėliais ir nutarkuota žievele. Starkio filė nuplaunama, nusausinama, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma laimo sultimis. Kiaušiniai išplakami su trupučiu druskos. Kiekvienas žuvies gabaliukas iš abiejų pusių apvoliojamas miltuose, po to - kiaušinio plakinyje ir riešutų ir džiūvėsėlių mišinyje (gerai prispaudžiant, kad nenubirėtų). Starkio gabaliukai kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 - 5 min., kol pasidengia gražia plutele. Keptas starkis su riešutų plutele gali būti patiekiamas ne tik kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru, bet ir kaip šaltas žuvies užkandis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Lašišos iešmeliai
Lašišos iešmeliai - šašlykai
Lašišos iešmeliai, lašišos šašlykai. Greitas ir skanus patiekalas iškylai.
zuvies keksiukai
Žuvies keksiukai
Baltos žuvies filė keksiukai su džiuvesėliais, krapais ir prieskoniais. Paprastas, greitai paruošiamas ir labai skanus ir lengvas patiekalas.
kepta zuvis su citrina ir kapareliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais. Greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas.
krevetes su spinatais ir avinzirniais
Krevetės su špinatais ir avinžirniais
Krevetės su šviežiais ar šaldytais špinatais, konservuotais avinžirniais, Parmezano sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena