patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptas starkis su riešutų plutele

keptas starkis su riesutu plutele Mums reikės:
700 g starkio filė
50 g graikiškų riešutų branduolių
2 kiaušinių
100 g miltų
50 g džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų aliejaus
1 laimo vaisiaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Keptas starkis su riešutų plutele.
Laimo vaisius nuplaunamas, nusausinamas, nutarkuojama žievelė, iš vaisiaus išspaudžiamos sultys. Blenderyje susmulkinti riešutai sumaišomi su džiūvėsėliais ir nutarkuota žievele. Starkio filė nuplaunama, nusausinama, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma laimo sultimis. Kiaušiniai išplakami su trupučiu druskos. Kiekvienas žuvies gabaliukas iš abiejų pusių apvoliojamas miltuose, po to - kiaušinio plakinyje ir riešutų ir džiūvėsėlių mišinyje (gerai prispaudžiant, kad nenubirėtų). Starkio gabaliukai kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 - 5 min., kol pasidengia gražia plutele. Keptas starkis su riešutų plutele gali būti patiekiamas ne tik kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru, bet ir kaip šaltas žuvies užkandis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tilapiju suktinukai su grybais
Tilapijų suktinukai su grybais
Tilapijų suktinukai su grybais . Žuvies suktinukai su pievagrybiais, svogūnu, kiaušiniais, Parmezanu.
lasisa agurku padaze
Lašiša agurkų padaže
Lašiša agurkų padaže. Lašišos ar upėtakio filė kepta orkaitėje ir patiekta su agurkų padažu.
krevetes su spinatais ir avinzirniais
Krevetės su špinatais ir avinžirniais
Krevetės su šviežiais ar šaldytais špinatais, konservuotais avinžirniais, Parmezano sūriu.
dorados idarytos darzovemis
Dorados įdarytos daržovėmis
Dorados įdarytos daržovėmis. Orkaitėje keptos dorados įdarytos kepintais svogūnais, imbieru, paprika.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.