patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptas starkis su riešutų plutele

keptas starkis su riesutu plutele Mums reikės:
700 g starkio filė
50 g graikiškų riešutų branduolių
2 kiaušinių
100 g miltų
50 g džiūvėsėlių
4 valg. šaukštų aliejaus
1 laimo vaisiaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Keptas starkis su riešutų plutele.
Laimo vaisius nuplaunamas, nusausinamas, nutarkuojama žievelė, iš vaisiaus išspaudžiamos sultys. Blenderyje susmulkinti riešutai sumaišomi su džiūvėsėliais ir nutarkuota žievele. Starkio filė nuplaunama, nusausinama, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma laimo sultimis. Kiaušiniai išplakami su trupučiu druskos. Kiekvienas žuvies gabaliukas iš abiejų pusių apvoliojamas miltuose, po to - kiaušinio plakinyje ir riešutų ir džiūvėsėlių mišinyje (gerai prispaudžiant, kad nenubirėtų). Starkio gabaliukai kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 - 5 min., kol pasidengia gražia plutele. Keptas starkis su riešutų plutele gali būti patiekiamas ne tik kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru, bet ir kaip šaltas žuvies užkandis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zuvies tefteliai
Žuvies tefteliai
Žuvies tefteliai. Starkio ar lydekos smulkintos filė ir žalumynų tefteliai, virti buljone.
zuvies keksiukai
Žuvies keksiukai
Baltos žuvies filė keksiukai su džiuvesėliais, krapais ir prieskoniais. Paprastas, greitai paruošiamas ir labai skanus ir lengvas patiekalas.
lasisa sluoksniuotoje tesloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje. Sluoksniuotoje mielinėje tešloje, įdaryta lašiša. Lašišos ar upėtakio filė.
lasisa grietineles padaze
Lašiša grietinėlės padaže
Orkaitėje kepta lašiša grietinėlės, lydyto sūrelio, baziliko, priekonių padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena