patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kepti upėtakiai su šonine

kepti upetakiai su sonine Mums reikės:
2 nedidelių upėtakių
6-8 plonų (2-3 mm storio) juostelių šaltai rūkytos šoninės
2 citrinų
3-4 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. kmynų
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio šviežių čiobrelių, laiškinių česnakų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kepti upėtakiai su šonine
Švieži upėtakiai išvalomi, perpjaunami išilgai palei stuburą iki uodegos, bet ne iki galo (uodega turi jungti abi filės juosteles) išimamas stuburas, kruopsčiai išrenkamos ašakos. Upėtakio filė pabarstoma druska, pipirais.

Citrinos supjaustomos plonais griežinėliais ir išdėliojamos ant žuvies filė. Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, česnako skiltelės, čiobreliai, laiškiniai česnakai susmulkinami ir sumaišomi su kmynais, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Gauta masė paskleidžiama ant vienos žuvies filė, kuri uždengiama kita filės juostele. Taip paruošiami abu upėtakiai.

Kiekviena žuvis apvyniojama rūkytos šoninės juostelėmis ir sudedama į kepimo indą, pateptą aliejumi. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min. Kepant galima atsargiai apversti, kad šoninė vienodai gražiai apskrustų.kepti upetakiai su sonine 1

Tokiu būdu pagaminti kepti upėtakiai su šonine yra labai sultingi ir aromatingi. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta zuvis su bulviu plutele
Kepta žuvis su bulvių plutele
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.
zuvies ir bulviu kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai. Greitai ir paprastai paruošiami skanūs kotletai.
menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu