patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kepti upėtakiai su šonine

kepti upetakiai su sonine Mums reikės:
2 nedidelių upėtakių
6-8 plonų (2-3 mm storio) juostelių šaltai rūkytos šoninės
2 citrinų
3-4 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1 arb. š. kmynų
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio šviežių čiobrelių, laiškinių česnakų

Gaminame. Kepti upėtakiai su šonine
Švieži upėtakiai išvalomi, perpjaunami išilgai palei stuburą iki uodegos, bet ne iki galo (uodega turi jungti abi filės juosteles) išimamas stuburas, kruopsčiai išrenkamos ašakos. Upėtakio filė pabarstoma druska, pipirais.

Citrinos supjaustomos plonais griežinėliais ir išdėliojamos ant žuvies filė. Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, česnako skiltelės, čiobreliai, laiškiniai česnakai susmulkinami ir sumaišomi su kmynais, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Gauta masė paskleidžiama ant vienos žuvies filė, kuri uždengiama kita filės juostele. Taip paruošiami abu upėtakiai.

Kiekviena žuvis apvyniojama rūkytos šoninės juostelėmis ir sudedama į kepimo indą, pateptą aliejumi. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min. Kepant galima atsargiai apversti, kad šoninė vienodai gražiai apskrustų.kepti upetakiai su sonine 1

Tokiu būdu pagaminti kepti upėtakiai su šonine yra labai sultingi ir aromatingi. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keksas su lasisa
Keksas su lašiša
Keksas su konservuota ir rūkyta lašiša, fermentiniu sūriu. Tinka vakarienei ir lengvai užkandai.
lasisos saslikai su paprika
Lašišos šašlykai su paprika
Marinuotos lašišos šašlykai ant iešmukų su paprika ir svogūnų žiedais.
sventiski zuvies kukuliai
Šventiški žuvies kukuliai
Šventiški žuvies kukuliai. Raudonos žuvies faršo kukuliai įdaryti baltos žuvies faršu.
menke su grybais
Menkė su grybais
Menkė su grybais. Kepta menkės filė su pievagrybiais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena