patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Krevetės su špinatais ir avinžirniais

krevetes su spinatais ir avinzirniais Mums reikės:
300 g išlukštentų krevečių
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
120 g konservuotų avinžirnių
1 nedidelio svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g tarkuoto Parmezano sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminame. Krevetės su špinatais ir avinžirniais
Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas iki auksinės spalvos alyvuogių aliejuje. Sudedami špinatai (jei naudojami šaldyti špinatai, pirmiausia lengvai atšildomi), uždengiama ir ant silpnos ugnies 5 min. patroškinama.

Suberiamas susmulkintas česnakas, pagardinama druska, pipirais, išmaišoma ir dar pakepinama 2 min. Suberiamos krevetės, išmaišoma ir kepama 3 min. Sudedami konservuoti avinžirniai, uždengiama ir viskas pakaitinama 5-7 min.

Krevetės su špinatais ir avinžirniais sudedamos į lėkštes, pabarstoma tarkuotu parmezano sūriu ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
kepti upetakiai su sonine
Kepti upėtakiai su šonine
Svogūnais, česnakais, citrinos griežinėliais įdaryti kepti upėtakiai apvynioti šaltai rūkyta šonine.
troskinta zuvis su darzovemis.
Troškinta žuvis su daržovėmis
Troškinta žuvis su daržovėmis. Troškinta menkė ar sterkas su daržovėmis.
zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.