patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lašiša agurkų padaže

lasisa agurku padaze Mums reikės:
600 g lašišos arba upėtakio filė
2 valg. šaukštų aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 didesnio agurko
1 valg. šaukšto sviesto
2 valg. šaukštų susmulkintų krapų
3 valg. šaukštų grietinėlės
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
1 arb. šaukštelio medaus
kelių svogūno laiškų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Lašiša agurkų padaže
Žuvies filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, pabarstome druska, pipirais. Žuvies gabaliukus (odele į viršų) sudedame į kepimo skardą su aliejumi ir kepame 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2-3 min. Atsargiai  žuvies gabaliukus apverčiame ir kepame dar 6-8 min.
Padažui agurką nulupame ir supjaustome griežinėliais. Nedideliame puode išlydome sviestą, sudedame agurkų griežinėlius, susmulkintus svogūno laiškus, druskos, pipirų ir pakaitiname 2-3 min. Sudedame susmulkintus krapus, grietinėlę, citrinos sultis, medų ir gerai išmaišome. Paruoštu agurkų padažu užpilame žuvies gabaliukus. Lašiša agurkų padaže paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su zuvimi
Pyragas su žuvimi
Pyragas su žuvimi. Mielinės - sviestinės tešlos pyragas įdarytas žuvimi ir svogūnais.
midijos pomidoru padaze
Midijos pomidorų padaže
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.