patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lašiša agurkų padaže

lasisa agurku padaze Mums reikės:
600 g lašišos arba upėtakio filė
2 valg. šaukštų aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 didesnio agurko
1 valg. šaukšto sviesto
2 valg. šaukštų susmulkintų krapų
3 valg. šaukštų grietinėlės
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
1 arb. šaukštelio medaus
kelių svogūno laiškų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Lašiša agurkų padaže
Žuvies filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, pabarstome druska, pipirais. Žuvies gabaliukus (odele į viršų) sudedame į kepimo skardą su aliejumi ir kepame 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2-3 min. Atsargiai  žuvies gabaliukus apverčiame ir kepame dar 6-8 min.
Padažui agurką nulupame ir supjaustome griežinėliais. Nedideliame puode išlydome sviestą, sudedame agurkų griežinėlius, susmulkintus svogūno laiškus, druskos, pipirų ir pakaitiname 2-3 min. Sudedame susmulkintus krapus, grietinėlę, citrinos sultis, medų ir gerai išmaišome. Paruoštu agurkų padažu užpilame žuvies gabaliukus. Lašiša agurkų padaže paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisa pomidoru padaze
Lašiša pomidorų padaže
Lašiša pomidorų padaže. Orkaitėje kepta lašišos filė su kepintų pomidorų ir žalumynų padažu.
kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.
pyragas su zuvimi
Pyragas su žuvimi
Pyragas su žuvimi. Mielinės - sviestinės tešlos pyragas įdarytas žuvimi ir svogūnais.
zuvies suktinukai
Žuvies suktinukai
Baltos žuvies filė suktinukai su petražolėmis ir svogūnų laiškais balto vyno ir vyšninių pomidorų padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena