patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lašiša pomidorų padaže

lasisa pomidoru padaze Mums reikės:
700 g lašišos filė
4 pomidorų
1 citrinos
6 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukšto susmulkintų šviežių bazilikų
1 valg. šaukšto susmulkintų petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Lašiša pomidorų padaže
Lašišos filė padalijame į keturis gabaliukus. Kiekvieną lašišos gabaliuką pabarstome druska, pipirais ir sudedame į sviestu pateptą kepimo indą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 8-10 min.
Kol lašiša kepa pasigaminame padažą. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir supjaustome kubeliais. Iš citrinos išspaudžiame sultis. Keptuvėje pakaitiname alyvuogių aliejų su citrinos sultimis, sudedame susmulkintus pomidorus ir pakaitiname 1-2 min. Nuimame nuo ugnies, suberiame bazilikus, petražoles, jei reikia pasūdome, papipiriname ir išmaišome. Lašišą dedame į lėkštes, užpilame pomidorų padažu ir pabarstome žalumynais. Lašiša pomidorų padaže paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisa agurku padaze
Lašiša agurkų padaže
Lašiša agurkų padaže. Lašišos ar upėtakio filė kepta orkaitėje ir patiekta su agurkų padažu.
lasisa sluoksniuotoje tesloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje. Sluoksniuotoje mielinėje tešloje, įdaryta lašiša. Lašišos ar upėtakio filė.
zuvies blyneliai
Žuvies blyneliai
Labai skanūs, greitai ir lengvai paruošiami žuvies blyneliai. Ypač populiarus patiekalas.
pyragas su zuvimi
Pyragas su žuvimi
Pyragas su žuvimi. Mielinės - sviestinės tešlos pyragas įdarytas žuvimi ir svogūnais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena