patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lašiša sluoksniuotoje tešloje

lasisa sluoksniuotoje tesloje Mums reikės:
200 g sluoksniuotos tešlos
300 g lašišos filė be odos
1 kiaušinio trynio
50 g fermentinio sūrio
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
salotų lapų, petražolių
druskos, pipirų

Gaminame. Lašiša sluoksniuotoje tešloje
Lašišos filė perpjauname per pusę ir apie 30 min. pamarinuojame su citrinos sultimis, druska ir pipirais.lasisa sluoksniuotoje tesloje 1 Fermentinį sūrį supjaustome plonomis juostelėmis, petražoles susmulkiname.lasisa sluoksniuotoje tesloje 3 Iš sluoksniuotos tešlos iškočiojame 25x25 cm didumo lakštą.lasisa sluoksniuotoje tesloje 2
Ant vienos lakšto pusės dedame salotos lapą, lašišos gabalą, sūrio juosteles, gausiai pabarstome petražolėmis ir užlenkiame kita lakšto puse.lasisa sluoksniuotoje tesloje 4
Kruopščiai užspaudžiame tešlos kraštus, kad neliktų jokių skylių. Aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.lasisa sluoksniuotoje tesloje 5
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.lasisa sluoksniuotoje tesloje 6
Patiekiame su daržovėmis. Lašiša sluoksniuotoje tešloje paruošta. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
juros sukutes vyno
Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Apkeptos jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže. Receptas su nuotrauka.
kepti upetakiai su sonine
Kepti upėtakiai su šonine
Svogūnais, česnakais, citrinos griežinėliais įdaryti kepti upėtakiai apvynioti šaltai rūkyta šonine.
uzkepta lasisa
Užkepta lašiša
Užkepta lašišos ar upėtakio filė apibarstyta tarkuotu sūriu, smulkintomis petražolėmis ir migdolų drožlėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena