patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lašiša su špinatais ir sūriais

lasisa su spinatais ir suriais Mums reikės:
900 g lašišos filė
100 g fermentinio sūrio Gouda
150 g Fetaki sūrio
70 g sūrio Dor Blue
300 g šviežių ar šaldytų špinatų
230 g ryžių
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Lašiša su špinatais ir sūriais
Lašišos filė supjaustoma 150 g dydžio gabaliukais. Ryžiai pusiau išverdami pasūdytame vandenyje. Supilami į kiaurasamtį ir nuvarvinami. Sūriai Gouda ir Dor Blue sutarkuojami stambia trintuve. Špinatai pasmulkinami. Svogūnas smulkiai supjaustomas ir apkepinamas svieste iki auksinės spalvos. Suberiami špinatai ir kartu su svogūnais pakepinami 2-3 min. Sudedamas Fetaki sūris ir minutę pakaitinama.

Į kepimo indą įpilamas šlakelis alyvuogių aliejaus, plonu sluoksniu suberiami ryžiai, sudedama pakepinta špinatų-svogūnų-Fetaki sūrio masė, ant viršaus išdėliojami lašišos gabaliukai. Pabarstoma druska, pipirais. Ant viršaus suberiami sutarkuoti sūriai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Lašiša su špinatais ir sūriais paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menke su grybais
Menkė su grybais
Menkė su grybais. Kepta menkės filė su pievagrybiais.
kepta menke su mangu salsa
Kepta menkė su mangų salsa
Kepta šviežia menkė su gaivia mangų salsa
keksas su lasisa
Keksas su lašiša
Keksas su konservuota ir rūkyta lašiša, fermentiniu sūriu. Tinka vakarienei ir lengvai užkandai.
kepta zuvis su bulviu plutele
Kepta žuvis su bulvių plutele
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena