patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Menkės ir bulvių piurė apkepas
Bulvės nulupamos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Bulvės nusunkiamos, pertrinamos per sietelį, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Į pravėsusią bulvių piurė įmušamas 1 kiaušinis, suberiami miltai ir išmaišoma.

Apvali 22-25 cm skersmens forma, nuimamais kraštais, ištepama sviestu. Į paruoštą forma sudedama bulvių piurė ir tolygiai paskirstoma ant formos dugno ir kraštų. Bulvių piurė paviršius patepamas kiaušinio plakiniu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje 15 min.

Menkės filė supjaustoma nedideliais gabaliukais, pabarstoma druska, pipirais.
Paprikos perpjaunamos per pusę, išvalomos sėklos ir supjaustomos nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės supjaustomos plonomis juostelėmis, alyvuogės perpjaunamos per pusę. Į keptvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiami paprikų gabaliukai ir pakepinama 4 min. Suberiami česnakai ir pakepinama dar 1 min. Sudedami į keturias dalis supjaustyti pomidorai, suberiamos alyvuogės, pagardinama druska, pipirais ir pakaitinama 2 min.

Ant bulvių piurė sudedama dalis pakepintų daržovių, išdėliojami menkės gabaliukai ir sudedamos likusios daržovės tarp žuvies gabaliukų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Menkės ir bulvių piurė apkepas patiekiamas karštas su mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su brokoliais ir zuvimi
Pyragas su brokoliais ir žuvimi
Pyragas su brokoliais, žuvimi, varške, pabarstytas fermentiniu sūriu, pagardintas prieskoniais.
kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
risotto su lasisa
Risotto su lašiša
Risotto su lašiša. Apvaliagrūdžių ryžių, lašišos filė, daržovių sultinio bei prieskonių risotto.
keptos dorados su imbieru ir metomis
Keptos dorados su imbieru ir mėtomis
Keptos dorados su imbieru, mėtomis, vyšniniais pomidorais, kaparėliais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu