patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Menkės ir bulvių piurė apkepas
Bulvės nulupamos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Bulvės nusunkiamos, pertrinamos per sietelį, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Į pravėsusią bulvių piurė įmušamas 1 kiaušinis, suberiami miltai ir išmaišoma.

Apvali 22-25 cm skersmens forma, nuimamais kraštais, ištepama sviestu. Į paruoštą forma sudedama bulvių piurė ir tolygiai paskirstoma ant formos dugno ir kraštų. Bulvių piurė paviršius patepamas kiaušinio plakiniu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje 15 min.

Menkės filė supjaustoma nedideliais gabaliukais, pabarstoma druska, pipirais.
Paprikos perpjaunamos per pusę, išvalomos sėklos ir supjaustomos nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės supjaustomos plonomis juostelėmis, alyvuogės perpjaunamos per pusę. Į keptvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiami paprikų gabaliukai ir pakepinama 4 min. Suberiami česnakai ir pakepinama dar 1 min. Sudedami į keturias dalis supjaustyti pomidorai, suberiamos alyvuogės, pagardinama druska, pipirais ir pakaitinama 2 min.

Ant bulvių piurė sudedama dalis pakepintų daržovių, išdėliojami menkės gabaliukai ir sudedamos likusios daržovės tarp žuvies gabaliukų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Menkės ir bulvių piurė apkepas patiekiamas karštas su mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menke su grybais
Menkė su grybais
Menkė su grybais. Kepta menkės filė su pievagrybiais.
sventiski zuvies kukuliai
Šventiški žuvies kukuliai
Šventiški žuvies kukuliai. Raudonos žuvies faršo kukuliai įdaryti baltos žuvies faršu.
lasisa su spinatais ir suriais
Lašiša su špinatais ir sūriais
Lašiša su špinatais ir trijų rūšių sūriais - fermentiniu Gouda, Fetaki, Dor Blue su mėlinuoju pelėsiu.
zuvies blyneliai
Žuvies blyneliai
Labai skanūs, greitai ir lengvai paruošiami žuvies blyneliai. Ypač populiarus patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!