patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Menkės ir bulvių piurė apkepas
Bulvės nulupamos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Bulvės nusunkiamos, pertrinamos per sietelį, įdedama sviesto ir gerai išmaišoma. Į pravėsusią bulvių piurė įmušamas 1 kiaušinis, suberiami miltai ir išmaišoma.

Apvali 22-25 cm skersmens forma, nuimamais kraštais, ištepama sviestu. Į paruoštą forma sudedama bulvių piurė ir tolygiai paskirstoma ant formos dugno ir kraštų. Bulvių piurė paviršius patepamas kiaušinio plakiniu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje 15 min.

Menkės filė supjaustoma nedideliais gabaliukais, pabarstoma druska, pipirais.
Paprikos perpjaunamos per pusę, išvalomos sėklos ir supjaustomos nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės supjaustomos plonomis juostelėmis, alyvuogės perpjaunamos per pusę. Į keptvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiami paprikų gabaliukai ir pakepinama 4 min. Suberiami česnakai ir pakepinama dar 1 min. Sudedami į keturias dalis supjaustyti pomidorai, suberiamos alyvuogės, pagardinama druska, pipirais ir pakaitinama 2 min.

Ant bulvių piurė sudedama dalis pakepintų daržovių, išdėliojami menkės gabaliukai ir sudedamos likusios daržovės tarp žuvies gabaliukų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Menkės ir bulvių piurė apkepas patiekiamas karštas su mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

midijos pomidoru padaze
Midijos pomidorų padaže
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
keksas su lasisa
Keksas su lašiša
Keksas su konservuota ir rūkyta lašiša, fermentiniu sūriu. Tinka vakarienei ir lengvai užkandai.
lasisos iesmukai su mangu salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
juros sukutes vyno
Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Apkeptos jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.