patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su brokoliais ir žuvimi

pyragas su brokoliais ir zuvimi Mums reikės:
Pyrago tešlai:
200 g sviesto arba margarino
480 g miltų
6 valg. š. šalto vandens
1 arb. š. druskos
Pyrago įdarui:
200 g šviežių arba šaldytų brokolių
500 g baltos žuvies filė
200 g varškės
50 g kieto ferment. sūrio
1 kiaušinio
druskos, maltų pipirų

Gaminame. Pyragas su brokoliais ir žuvimi.
Persijoti miltai sumaišomi su druska ir suberiami į dubenį. Sviestas supjaustomas kubeliais, sumaišomas su miltais ir viskas trinama tarp pirštų, kol gaunasi trupiniai. Tada supilamas vanduo ir užminkoma tešla.
Tešla lengvai iškočiojama ir įklojama į sviestu išteptą kepimo formą, padarant kraštelius. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 10-15 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Paruošiamas pyrago įdaras: žuvies filė supjaustoma maždaug 2x2 cm kubeliais ir apkepinama keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pabarstoma druska, pipirais. Brokoliai stambiai supjaustomi (jei naudojami šaldyti – atšildomi) ir sumaišomi su varške. Įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma. Į brokolių – varškės masę sudedama pravėsusi apkepinta žuvis ir viskas išmaišoma. Paruoštas pyrago įdaras sudedamas ant pyrago pagrindo ir kepamas 180-200 laipsnių temperatūroje apie 25 -30 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos pyrago su brokoliais ir žuvimi viršus pabarstomas tarkuotu sūriu. Pyragas su brokoliais ir žuvimi patiekiamas su šviežiomis daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
lasisos saslikai su paprika
Lašišos šašlykai su paprika
Marinuotos lašišos šašlykai ant iešmukų su paprika ir svogūnų žiedais.
menkes kotletai su zalumynais
Menkės kotletai su žalumynais
Menkės kotletai su žalumynais. Apkepintos menkės filė kotletai su žalumynais.
kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena