patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su žuvimi

pyragas su zuvimi Mums reikės:
600 g miltų
250 g sviesto
10 g sausų mielių
20 g cukraus
600 g žuvies filė (tilapijos, menkės)
2 didelių svogūnų
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Gaminame. Pyragas su žuvimi
Sviestas išlydomas, pravėsinamas ir sumaišomas su 200 ml šilto vandens. Miltai sumaišomi su mielėmis, druska (1 arb. š.), cukrumi ir suberiami į sviesto mišinį. Užminkoma tešla. Pridengiama ir paliekama šiltai 1-1,5 val., kad pakiltų. Tešlai pakilus, dar kartą išminkoma ir vėl paliekama pakilti.
Žuvies filė supjaustoma didesniais gabaliukais, svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Pakilusi tešla padalijama į dvi dalis. Viena tešlos dalis iškočiojama ir dedama į kepimo skardą. Ant tešlos išdėliojami žuvies gabaliukai, pabarstoma druska, pipirais, toliau išdėliojami svogūnų pusžiedžiai.pyragas su zuvimi 1
Uždengiama kitu iškočiotu tešlos lakštu, užspaudžiami kraštai. Pyrago viršus aptepamas kiaušinio plakiniu.pyragas su zuvimi 2
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 min. Pyragas su žuvimi patiekiamas su daržovių salotomis. Pyragas su žuvimi skaniausias karštas, tačiau skanus ir šaltas. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisos iesmukai su mangu salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
zuvies tefteliai
Žuvies tefteliai
Žuvies tefteliai. Starkio ar lydekos smulkintos filė ir žalumynų tefteliai, virti buljone.
tilapija grietineles padaze
Tilapija grietinėlės padaže
Tilapija grietinėlės padaže. Apkepta tilapijos filė su grietinėlės, konservuotų pomidorų, svogūno, balto vyno, prieskonių padažu.
zuvis su kapareliais
Žuvis su kaparėliais
Žuvis su kaparėliais. Menkės filė su svogūnais, kaparėliais, fermentiniu sūriu, žalumynais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.