Mums reikės:
✓
10 g sausų mielių
✓
600 g žuvies filė (tilapijos, menkės)
✓
2 didelių svogūnų
Gaminame.
Pyragas su žuvimiSviestas išlydomas, pravėsinamas ir sumaišomas su 200 ml šilto vandens. Miltai sumaišomi su mielėmis, druska (1 arb. š.), cukrumi ir suberiami į sviesto mišinį. Užminkoma tešla. Pridengiama ir paliekama šiltai 1-1,5 val., kad pakiltų. Tešlai pakilus, dar kartą išminkoma ir vėl paliekama pakilti.
Žuvies filė supjaustoma didesniais gabaliukais, svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Pakilusi tešla padalijama į dvi dalis. Viena tešlos dalis iškočiojama ir dedama į kepimo skardą. Ant tešlos išdėliojami žuvies gabaliukai, pabarstoma druska, pipirais, toliau išdėliojami svogūnų pusžiedžiai.
Uždengiama kitu iškočiotu tešlos lakštu, užspaudžiami kraštai. Pyrago viršus aptepamas kiaušinio plakiniu.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 min.
Pyragas su žuvimi patiekiamas su daržovių salotomis.
Pyragas su žuvimi skaniausias karštas, tačiau skanus ir šaltas. Gero apetito.