patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pyragas su žuvimi

pyragas su zuvimi Mums reikės:
600 g miltų
250 g sviesto
10 g sausų mielių
20 g cukraus
600 g žuvies filė (tilapijos, menkės)
2 didelių svogūnų
1 kiaušinio
druskos, pipirų

Gaminame. Pyragas su žuvimi
Sviestas išlydomas, pravėsinamas ir sumaišomas su 200 ml šilto vandens. Miltai sumaišomi su mielėmis, druska (1 arb. š.), cukrumi ir suberiami į sviesto mišinį. Užminkoma tešla. Pridengiama ir paliekama šiltai 1-1,5 val., kad pakiltų. Tešlai pakilus, dar kartą išminkoma ir vėl paliekama pakilti.
Žuvies filė supjaustoma didesniais gabaliukais, svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Pakilusi tešla padalijama į dvi dalis. Viena tešlos dalis iškočiojama ir dedama į kepimo skardą. Ant tešlos išdėliojami žuvies gabaliukai, pabarstoma druska, pipirais, toliau išdėliojami svogūnų pusžiedžiai.pyragas su zuvimi 1
Uždengiama kitu iškočiotu tešlos lakštu, užspaudžiami kraštai. Pyrago viršus aptepamas kiaušinio plakiniu.pyragas su zuvimi 2
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 min. Pyragas su žuvimi patiekiamas su daržovių salotomis. Pyragas su žuvimi skaniausias karštas, tačiau skanus ir šaltas. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.
troskinta zuvis su darzovemis.
Troškinta žuvis su daržovėmis
Troškinta žuvis su daržovėmis. Troškinta menkė ar sterkas su daržovėmis.
kepta menke su padazu
Kepta menkė su padažu
Kepta, citrinos sultyse pamarinuota menkės filė su morkų, svogūnų ir grietinėlės padažu.
tilapiju suktinukai su grybais
Tilapijų suktinukai su grybais
Tilapijų suktinukai su grybais . Žuvies suktinukai su pievagrybiais, svogūnu, kiaušiniais, Parmezanu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena