patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies patiekalai

Žuvis, žuvies patiekalai ir jų receptai su nuotraukomis.

Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu

kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Mums reikės:
500-600 g baltos žuvies
50 g lazdyno riešutų
10 vyšninių pomidorų
1-2 skiltelių česnako
20 g sviesto
1 valg. š. miltų
2 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa

lasisos file ryziu lakstuose su kivi salsa
Mums reikės:
300 g lašišos filė
5 vnt. ryžių lakštų
2 arb.š. Wasabi pastos
Kivi salsai:
2 kivi
1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
0,5 vnt. čili pipiro
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. medaus
druskos
Receptas, gaminimas

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas
Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašišos iešmukai su mangų salsa

lasisos iesmukai su mangu salsa
Mums reikės:
500 g lašišos filė
2 valg. š. Dižono garstyčių
2 valg. š. medaus
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š.sezamo sėklų
Mango salsai:
1 prinokusio mango vaisiaus
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 čili pipiro
citrinos sulčių pagal skonį
pundelio petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Žuvies ir bulvių kotletai

zuvies ir bulviu kotletai
Mums reikės:
400 g baltos žuvies filė
300 g virtų bulvių
1 svogūno
1 kiaušinio
2 valg. š. sezamo sėklų
2-3 valg. š. miltų
2 valg. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Mums reikės:
1 kg baltos žuvies filė
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
4 svogūnų
4-5 skiltelių česnako
1 čili pipiro
pusės citrinos sulčių
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. ciberžolės
žiupsnelio muskatinio riešuto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pundelio kalendros ar petražolių
Receptas, gaminimas

Dorada su ryžių plutele

dorada su ryziu plutele
Mums reikės:
500 g dorados filė
60 g ryžių
20 g tarkuoto Parmezano sūrio
2-3 skiltelių česnako
150-200 ml karšto vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. susmulkintų petražolių
1 arb. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Krevetės su špinatais ir avinžirniais

krevetes su spinatais ir avinzirniais
Mums reikės:
300 g išlukštentų krevečių
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
120 g konservuotų avinžirnių
1 nedidelio svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g tarkuoto Parmezano sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašiša su špinatais ir sūriais

lasisa su spinatais ir suriais
Mums reikės:
900 g lašišos filė
100 g fermentinio sūrio Gouda
150 g Fetaki sūrio
70 g sūrio Dor Blue
300 g šviežių ar šaldytų špinatų
230 g ryžių
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta menkė su mangų salsa

kepta menke su mangu salsa
Mums reikės:
1-1,5 kg šviežios menkės
0,5 citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto baziliko
Mangų salsai:
1 didelio prinokusio mango
1-2 pomidorų
1 raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
0,5 aitriosios paprikos ankšties
0,5 žaliosios citrinos sulčių
petražolių, druskos pagal skonį
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta zuvis su bulviu plutele
Kepta žuvis su bulvių plutele
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.
risotto su lasisa
Risotto su lašiša
Risotto su lašiša. Apvaliagrūdžių ryžių, lašišos filė, daržovių sultinio bei prieskonių risotto.
menke su grybais
Menkė su grybais
Menkė su grybais. Kepta menkės filė su pievagrybiais.
juros sukutes vyno
Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Apkeptos jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Gyvenu Olandijoje, tad vienoje lenkiskoje parduotuveje nusipirkau varskes ir issikepiau varskeciu-pasijutau tarsi vel sedeciau prie lietuvisko stalo Šypsena
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės Liūdesys . Tai sekanti karta as juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų padazu  Mirktelti
Indre
Aciu uz labai gera kibinu recepta Myliu. Kibinai gavosi fantastiski, labai skanus ir vidus toks sultingas  Myliu  Myliu
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.