patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies patiekalai

Žuvis, žuvies patiekalai ir jų receptai su nuotraukomis.

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas
Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Lašišos iešmukai su mangų salsa

lasisos iesmukai su mangu salsa
Mums reikės:
500 g lašišos filė
2 valg. š. Dižono garstyčių
2 valg. š. medaus
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š.sezamo sėklų
Mango salsai:
1 prinokusio mango vaisiaus
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 čili pipiro
citrinos sulčių pagal skonį
pundelio petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Žuvies ir bulvių kotletai

zuvies ir bulviu kotletai
Mums reikės:
400 g baltos žuvies filė
300 g virtų bulvių
1 svogūno
1 kiaušinio
2 valg. š. sezamo sėklų
2-3 valg. š. miltų
2 valg. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Mums reikės:
1 kg baltos žuvies filė
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
4 svogūnų
4-5 skiltelių česnako
1 čili pipiro
pusės citrinos sulčių
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. ciberžolės
žiupsnelio muskatinio riešuto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pundelio kalendros ar petražolių
Receptas, gaminimas

Dorada su ryžių plutele

dorada su ryziu plutele
Mums reikės:
500 g dorados filė
60 g ryžių
20 g tarkuoto Parmezano sūrio
2-3 skiltelių česnako
150-200 ml karšto vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. susmulkintų petražolių
1 arb. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu

kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Mums reikės:
500-600 g baltos žuvies
50 g lazdyno riešutų
10 vyšninių pomidorų
1-2 skiltelių česnako
20 g sviesto
1 valg. š. miltų
2 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Krevetės su špinatais ir avinžirniais

krevetes su spinatais ir avinzirniais
Mums reikės:
300 g išlukštentų krevečių
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
120 g konservuotų avinžirnių
1 nedidelio svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g tarkuoto Parmezano sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašiša su špinatais ir sūriais

lasisa su spinatais ir suriais
Mums reikės:
900 g lašišos filė
100 g fermentinio sūrio Gouda
150 g Fetaki sūrio
70 g sūrio Dor Blue
300 g šviežių ar šaldytų špinatų
230 g ryžių
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta menkė su mangų salsa

kepta menke su mangu salsa
Mums reikės:
1-1,5 kg šviežios menkės
0,5 citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto baziliko
Mangų salsai:
1 didelio prinokusio mango
1-2 pomidorų
1 raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
0,5 aitriosios paprikos ankšties
0,5 žaliosios citrinos sulčių
petražolių, druskos pagal skonį
Receptas, gaminimas

Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais

kepta zuvis su citrina ir kapareliais
Mums reikės:
6 gabalėlių žuvies filė (menkės, tilapijos)
6 griežinėlių citrinos
1-2 valg. kaparėlių
30 g sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisos iesmukai su mangu salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
uzkeptas karpis
Užkeptas karpis
Užkeptas karpis su svogūnais, fermentiniu sūriu ir bulvėmis.
virta lasisa su darzovemis
Virta lašiša su daržovėmis
Virta lašiša su daržovėmis. Lašiša su morkomis, svogūnais, salierų stiebais bei citrinomis.
zuvies keksiukai
Žuvies keksiukai
Baltos žuvies filė keksiukai su džiuvesėliais, krapais ir prieskoniais. Paprastas, greitai paruošiamas ir labai skanus ir lengvas patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena