patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies patiekalai

Žuvis, žuvies patiekalai ir jų receptai su nuotraukomis.

Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu

kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Mums reikės:
500-600 g baltos žuvies
50 g lazdyno riešutų
10 vyšninių pomidorų
1-2 skiltelių česnako
20 g sviesto
1 valg. š. miltų
2 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa

lasisos file ryziu lakstuose su kivi salsa
Mums reikės:
300 g lašišos filė
5 vnt. ryžių lakštų
2 arb.š. Wasabi pastos
Kivi salsai:
2 kivi
1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
0,5 vnt. čili pipiro
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. medaus
druskos
Receptas, gaminimas

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas
Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašišos iešmukai su mangų salsa

lasisos iesmukai su mangu salsa
Mums reikės:
500 g lašišos filė
2 valg. š. Dižono garstyčių
2 valg. š. medaus
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š.sezamo sėklų
Mango salsai:
1 prinokusio mango vaisiaus
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 čili pipiro
citrinos sulčių pagal skonį
pundelio petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Žuvies ir bulvių kotletai

zuvies ir bulviu kotletai
Mums reikės:
400 g baltos žuvies filė
300 g virtų bulvių
1 svogūno
1 kiaušinio
2 valg. š. sezamo sėklų
2-3 valg. š. miltų
2 valg. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Mums reikės:
1 kg baltos žuvies filė
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
4 svogūnų
4-5 skiltelių česnako
1 čili pipiro
pusės citrinos sulčių
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. ciberžolės
žiupsnelio muskatinio riešuto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pundelio kalendros ar petražolių
Receptas, gaminimas

Dorada su ryžių plutele

dorada su ryziu plutele
Mums reikės:
500 g dorados filė
60 g ryžių
20 g tarkuoto Parmezano sūrio
2-3 skiltelių česnako
150-200 ml karšto vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. susmulkintų petražolių
1 arb. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Krevetės su špinatais ir avinžirniais

krevetes su spinatais ir avinzirniais
Mums reikės:
300 g išlukštentų krevečių
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
120 g konservuotų avinžirnių
1 nedidelio svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g tarkuoto Parmezano sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašiša su špinatais ir sūriais

lasisa su spinatais ir suriais
Mums reikės:
900 g lašišos filė
100 g fermentinio sūrio Gouda
150 g Fetaki sūrio
70 g sūrio Dor Blue
300 g šviežių ar šaldytų špinatų
230 g ryžių
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta menkė su mangų salsa

kepta menke su mangu salsa
Mums reikės:
1-1,5 kg šviežios menkės
0,5 citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto baziliko
Mangų salsai:
1 didelio prinokusio mango
1-2 pomidorų
1 raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
0,5 aitriosios paprikos ankšties
0,5 žaliosios citrinos sulčių
petražolių, druskos pagal skonį
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisa sluoksniuotoje tesloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
Lašiša sluoksniuotoje tešloje. Sluoksniuotoje mielinėje tešloje, įdaryta lašiša. Lašišos ar upėtakio filė.
troskinta zuvis su darzovemis.
Troškinta žuvis su daržovėmis
Troškinta žuvis su daržovėmis. Troškinta menkė ar sterkas su daržovėmis.
midijos pomidoru padaze
Midijos pomidorų padaže
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
kepta zuvis su bulviu plutele
Kepta žuvis su bulvių plutele
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.