patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies patiekalai

Žuvis, žuvies patiekalai ir jų receptai su nuotraukomis.

Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa

lasisos file ryziu lakstuose su kivi salsa
Mums reikės:
300 g lašišos filė
5 vnt. ryžių lakštų
2 arb.š. Wasabi pastos
Kivi salsai:
2 kivi
1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
0,5 vnt. čili pipiro
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. medaus
druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Menkės ir bulvių piurė apkepas

menkes ir bulviu piure apkepas
Mums reikės:
1,5 kg bulvių
500 g menkės filė
2 kiaušinių
1 žalios paprikos
1 raudonos paprikos
4 konservuotų pomidorų
10 vnt. juodųjų alyvuogių be kauliukų
3 skiltelių česnako
3 valg. š.sviesto
2 valg. š. miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašišos iešmukai su mangų salsa

lasisos iesmukai su mangu salsa
Mums reikės:
500 g lašišos filė
2 valg. š. Dižono garstyčių
2 valg. š. medaus
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š.sezamo sėklų
Mango salsai:
1 prinokusio mango vaisiaus
1 nedidelio raudonojo svogūno
0,5 čili pipiro
citrinos sulčių pagal skonį
pundelio petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Žuvies ir bulvių kotletai

zuvies ir bulviu kotletai
Mums reikės:
400 g baltos žuvies filė
300 g virtų bulvių
1 svogūno
1 kiaušinio
2 valg. š. sezamo sėklų
2-3 valg. š. miltų
2 valg. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Mums reikės:
1 kg baltos žuvies filė
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
4 svogūnų
4-5 skiltelių česnako
1 čili pipiro
pusės citrinos sulčių
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. ciberžolės
žiupsnelio muskatinio riešuto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pundelio kalendros ar petražolių
Receptas, gaminimas

Dorada su ryžių plutele

dorada su ryziu plutele
Mums reikės:
500 g dorados filė
60 g ryžių
20 g tarkuoto Parmezano sūrio
2-3 skiltelių česnako
150-200 ml karšto vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. susmulkintų petražolių
1 arb. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu

kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Mums reikės:
500-600 g baltos žuvies
50 g lazdyno riešutų
10 vyšninių pomidorų
1-2 skiltelių česnako
20 g sviesto
1 valg. š. miltų
2 valg. š. aliejaus
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Krevetės su špinatais ir avinžirniais

krevetes su spinatais ir avinzirniais
Mums reikės:
300 g išlukštentų krevečių
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
120 g konservuotų avinžirnių
1 nedidelio svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g tarkuoto Parmezano sūrio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašiša su špinatais ir sūriais

lasisa su spinatais ir suriais
Mums reikės:
900 g lašišos filė
100 g fermentinio sūrio Gouda
150 g Fetaki sūrio
70 g sūrio Dor Blue
300 g šviežių ar šaldytų špinatų
230 g ryžių
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Kepta menkė su mangų salsa

kepta menke su mangu salsa
Mums reikės:
1-1,5 kg šviežios menkės
0,5 citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovinto baziliko
Mangų salsai:
1 didelio prinokusio mango
1-2 pomidorų
1 raudonojo svogūno
1 raudonos paprikos
0,5 aitriosios paprikos ankšties
0,5 žaliosios citrinos sulčių
petražolių, druskos pagal skonį
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su brokoliais ir zuvimi
Pyragas su brokoliais ir žuvimi
Pyragas su brokoliais, žuvimi, varške, pabarstytas fermentiniu sūriu, pagardintas prieskoniais.
zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
keksas su lasisa
Keksas su lašiša
Keksas su konservuota ir rūkyta lašiša, fermentiniu sūriu. Tinka vakarienei ir lengvai užkandai.
menkes kotletai su zalumynais
Menkės kotletai su žalumynais
Menkės kotletai su žalumynais. Apkepintos menkės filė kotletai su žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Daiva
Kolege tokius gamina, sake skanus. Einu gamint ir asŠypsena
patiekalu-receptai.lt
Monikai. Arba pyragas nepilnai iškepa, arba per skysta tešla. Pakepkite keletą minučių ilgiau, iškepusį pyragą palikite keletui minučių išjungtoje orkaitėje (neskubekite ištraukti).
Monika
Nuostabus pyragas. Kepiau jau keleta kartu, tik viena problema pas mane - iskyla ir sukrenta  Liūdesys
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.
Martyna
Man patiko pyragas. Neriebus, skanus, lengvai panaudojamos kieme užderėtos slyvos.