patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies patiekalai

Žuvis, žuvies patiekalai ir jų receptai su nuotraukomis.

Menkės kotletai su žalumynais (1)

menkes kotletai su zalumynais
Mums reikės:
800 g menkės filė
2 kiaušinių
6 valg. š. džiūvėsėlių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
4 valg. š. supjaustytų svogūnų laiškų
3 valg. š. susmulkintų petražolių
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. citrinos sulčių
kelių lašų Tabasco padažo
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina

uzkepta zuvis su pomidorais ir citrina
Mums reikės:
800 g žuvies filė
4 pomidorų
2 svogūnų
1 citrinos
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 lauro lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio džiovintų bazilikų
pundelio petražolių
Receptas, gaminimas

Kepta lašiša

kepta lasisa
Mums reikės:
900 g lašišos filė
0,5 citrinos sulčių
pundelio krapų
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Šventiški žuvies kukuliai (1)

sventiski zuvies kukuliai
Mums reikės:
350 g lašišos ar upėtakio filė
350 g baltos žuvies filė (menkės, lydekos)
2 kiaušinių
2 svogūnų
2 valg. š. sviesto
150 g batono
150 ml pieno
125 g džiūvėsėlių
druskos, pipirų
kelių šakelių krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Žuvis su kaparėliais (1)

zuvis su kapareliais
Mums reikės:
500 g žuvies filė (menkės, starkio)
1 didelio svogūno
2 valg. š.aukštų kaparėlių
2 valg. š. pamidorų padažo
1 valg. š. majonezo
50 g kieto fermentinio sūrio
1 arb. š. citrinos sulčių
 šlakelio aliejaus, druskos
žiupsnelio peletrūnų, raudonėlių, žalumynų
Receptas, gaminimas

Keptos dorados su imbieru ir mėtomis

keptos dorados su imbieru ir metomis
Mums reikės:
2-3 doradų
250 g vyšninių pomidorų
30 ml alyvuogių aliejaus
30 g kaparėlių
40 g šviežių mėtų
0,5 citrinos
šviežio imbiero gabaliuko (apie 5 cm)
druskos
Receptas, gaminimas

Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže (1)

juros sukutes vyno
Mums reikės:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių
Receptas, gaminimas

Jūros ešerys su daržovėmis

juros eserys su darzovemis
Mums reikės:
700 g jūros ešerio filė
100 g fermentinio sūrio
100 g šaldytų žirnelių
1 nedidelės cukinijos
1 morkos, 1 poro
70 ml sauso balto vyno
70 ml žuvies sultinio
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. sviesto
1 kiaušinio trynio
2 valg. š. grietinės
druskos, maltų baltųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašišos šašlykai su paprika

lasisos saslikai su paprika
Mums reikės:
1 kg lašišos filė
250 ml balto sauso vyno
2-3 svogūnų
2-3 paprikų
1 citrinos sulčių
50 ml alyvuogių aliejaus
0,5 arb. šaukštelio kmynų
žiupsnelio džiovintų šalavijų
1 arb. šaukštelio druskos
¼ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
medinių iešmelių
Receptas, gaminimas

Tilapijų suktinukai su grybais (2)

tilapiju suktinukai su grybais
Mums reikės:
800 g tilapijjos filė
200 g pievagrybių
1 svogūno
1 kietai virto kiaušinio
50 g sviesto
3 valg. š. tarkuoto Parmezano sūrio
4 valg. š. maltų džiūvėsėlių
3 valg. š. miltų
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinėlės
1 valg. š. citrinos sulčių
3 valg. š. balto sauso vyno
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

keptos dorados su imbieru ir metomis
Keptos dorados su imbieru ir mėtomis
Keptos dorados su imbieru, mėtomis, vyšniniais pomidorais, kaparėliais.
pyragas su brokoliais ir zuvimi
Pyragas su brokoliais ir žuvimi
Pyragas su brokoliais, žuvimi, varške, pabarstytas fermentiniu sūriu, pagardintas prieskoniais.
zuvis su kapareliais
Žuvis su kaparėliais
Žuvis su kaparėliais. Menkės filė su svogūnais, kaparėliais, fermentiniu sūriu, žalumynais.
lasisa grietineles padaze
Lašiša grietinėlės padaže
Orkaitėje kepta lašiša grietinėlės, lydyto sūrelio, baziliko, priekonių padaže.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.