patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies patiekalai

Žuvis, žuvies patiekalai ir jų receptai su nuotraukomis.

Dorados įdarytos daržovėmis

dorados idarytos darzovemis
Mums reikės:
3 doradų
200 g pomidorų
1 geltonos paprikos
1 svogūno
40 ml alyvuogių aliejaus
šviežio imbiero gabaliuko (apie 5 cm)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Tilapija grietinėlės padaže

tilapija grietineles padaze
Mums reikės:
4 tilapijos filė
1 svogūno
200 g konservuotų pomidorų savo sultyse
100 ml grietinėlės
50 ml balto vyno
1 arb. šaukštelio žaliųjų pipirų
1 arb. šaukštelio kaparėlių
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
2 valg. šaukštų miltų
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Lašiša grietinėlės padaže

lasisa grietineles padaze
Mums reikės:
600 g lašišos filė
250 ml grietinėlės
200 g lydyto sūrelio
2 valg. šaukštų džiūvėsėlių
2 arb. šaukštelių alyvuogių aliejaus
1 arb. šaukštelio džiovintų bazilikų
druskos, baltų pipirų
Receptas, gaminimas

Žuvies suktinukai

zuvies suktinukai
Mums reikės:
800 g baltos žuvies filė
300 g vyšninių pomidorų
200 ml balto sauso vyno
6 valg. šaukštų majonezo
1 citrinos
6-8 alyvuogių (be kauliukų)
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
pundelio petražolių
pundelio svogūnų laiškų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Užkepta lašiša (1)

uzkepta lasisa
Mums reikės:
800 g lašišos arba upėtakio filė
50 g kieto fermentinio sūrio
1 valg. šaukšto sviesto
saujos migdolų
pundelio petražolių
drusko, pipirų
Receptas, gaminimas

Lašiša pomidorų padaže

lasisa pomidoru padaze
Mums reikės:
700 g lašišos filė
4 pomidorų
1 citrinos
6 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukšto susmulkintų šviežių bazilikų
1 valg. šaukšto susmulkintų petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Žuvies tefteliai

zuvies tefteliai
Mums reikės:
600 g žuvies filė (starkio, lydekos)
2 valg. šaukštų kvietinių miltų
2 valg. šaukšto grietinėlės
2 kiaušinių, 1 svogūno
2 marinuotų agurkėlių
2 griežinėlių citrinos
lauro lapų, krapų, petražolių, druskos
baltų maltų pipirų
juodųjų pipirų grūdeliais
Receptas, gaminimas

Menkės apkepas su pomidorais ir sūriu

menkes apkepas su pomidorais ir suriu
Mums reikės:
800 g menkės filė
4 pomidorų
200 g fermentinio sūrio
2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Užkeptas karpis

uzkeptas karpis
Mums reikės:
1-1,2 kg karpio
1 kg bulvių
2 svogūnų
100 g miltų
80 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
2 valg. šaukštų aliejaus
50 ml žuvies sultinio
2 skiltelių česnako
2 lauro lapų
druskos, krapų
Receptas, gaminimas

Menkė su grybais

menke su grybais
Mums reikės:
500 g menkės filė
200 g pievagrybių
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo
3-4 valg. šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

dorados idarytos darzovemis
Dorados įdarytos daržovėmis
Dorados įdarytos daržovėmis. Orkaitėje keptos dorados įdarytos kepintais svogūnais, imbieru, paprika.
juros eserys su darzovemis
Jūros ešerys su daržovėmis
Jūros ešerys su daržovėmis. Orkaitėje kepta jūros ešerio filė su daržovėmis ir vyno padažu. Receptas su nuotraukomis.
zuvies blyneliai
Žuvies blyneliai
Labai skanūs, greitai ir lengvai paruošiami žuvies blyneliai. Ypač populiarus patiekalas.
kepti upetakiai su sonine
Kepti upėtakiai su šonine
Svogūnais, česnakais, citrinos griežinėliais įdaryti kepti upėtakiai apvynioti šaltai rūkyta šonine.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu