patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Risotto su lašiša

risotto su lasisa Mums reikės:
150 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
300 g lašišos filė
500 ml žuvies ar daržovių sultinio
50 ml balto vyno
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g sviesto
50 g grietinės
krapų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Risotto su lašiša
Lašišos filė supjaustoma nedideliais gabaliukais ir apkepinama svieste (20 g), pabarstoma druska, pipirais. Lašišos gabaliukai išimami iš keptuvės ir sudedami į dubenį.
Į keptuvę sudedamas likęs sviestas, suberiamas susmulkintas svogūnas, česnakas ir 3 min. pakepinama. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama karšto sultinio, kad apsemtų ryžius ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kas 2- 3 min pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Risotto ryžiai turi būti truputį kietoki (kaip al dente pasta), tai užtrunka apie 15 min. Pabarstoma druska, pipirais. Krapai susmulkinami, sumaišomi su grietine ir supilami į paruoštus ryžius. Sudedami lašišos gabaliukai, viskas išmaišoma ir pakaitinama dar pora minučių. Risotto su lašiša paruoštas. Skanaus.
Geram risotto pagaminti reikia naudoti ryžius, kurie turi daug krakmolo (Arborio, Carnaroli). Gaminant risotto ryžių nereikia plauti, nes nusiplaus dalis krakmolo.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisos file ryziu lakstuose su kivi salsa
Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa
Lašišos filė ryžių lakštuose su kivi salsa
kepta menke su padazu
Kepta menkė su padažu
Kepta, citrinos sultyse pamarinuota menkės filė su morkų, svogūnų ir grietinėlės padažu.
kepta zuvis su citrina ir kapareliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais. Greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas.
keksas su lasisa
Keksas su lašiša
Keksas su konservuota ir rūkyta lašiša, fermentiniu sūriu. Tinka vakarienei ir lengvai užkandai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena