patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Risotto su lašiša

risotto su lasisa Mums reikės:
150 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
300 g lašišos filė
500 ml žuvies ar daržovių sultinio
50 ml balto vyno
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g sviesto
50 g grietinės
krapų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Risotto su lašiša
Lašišos filė supjaustoma nedideliais gabaliukais ir apkepinama svieste (20 g), pabarstoma druska, pipirais. Lašišos gabaliukai išimami iš keptuvės ir sudedami į dubenį.
Į keptuvę sudedamas likęs sviestas, suberiamas susmulkintas svogūnas, česnakas ir 3 min. pakepinama. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama karšto sultinio, kad apsemtų ryžius ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kas 2- 3 min pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Risotto ryžiai turi būti truputį kietoki (kaip al dente pasta), tai užtrunka apie 15 min. Pabarstoma druska, pipirais. Krapai susmulkinami, sumaišomi su grietine ir supilami į paruoštus ryžius. Sudedami lašišos gabaliukai, viskas išmaišoma ir pakaitinama dar pora minučių. Risotto su lašiša paruoštas. Skanaus.
Geram risotto pagaminti reikia naudoti ryžius, kurie turi daug krakmolo (Arborio, Carnaroli). Gaminant risotto ryžių nereikia plauti, nes nusiplaus dalis krakmolo.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tilapiju suktinukai su grybais
Tilapijų suktinukai su grybais
Tilapijų suktinukai su grybais . Žuvies suktinukai su pievagrybiais, svogūnu, kiaušiniais, Parmezanu.
zuvies blyneliai
Žuvies blyneliai
Labai skanūs, greitai ir lengvai paruošiami žuvies blyneliai. Ypač populiarus patiekalas.
menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
kepta menke su mangu salsa
Kepta menkė su mangų salsa
Kepta šviežia menkė su gaivia mangų salsa

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu