Šventiški žuvies kukuliai

sventiski zuvies kukuliai
Mums reikės:
350 g lašišos ar upėtakio filė
350 g baltos žuvies filė (menkės, lydekos)
2 kiaušinių
2 svogūnų
2 valg. š. sviesto
150 g batono
150 ml pieno
125 g džiūvėsėlių
druskos, pipirų
kelių šakelių krapų, petražolių
Gaminame. Šventiški žuvies kukuliai
Žuvų filė sumalama atskirai, gaunamas raudonas ir baltas žuvies faršas. Batonas supjaustomas riekelėmis ir užmerkiamas piene (plutelės nupjaunamos). Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste, kol tampa auksinės spalvos. Išmirkęs batonas truputį nuspaudžiamas ir sumaišomas su pakepintais svogūnais. Batono ir svogūnų masė padalijama per pusę ir viena dalis dedama į raudoną faršą, o kitą – į baltą faršą. Į raudoną faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma.sventiski zuvies kukuliai 1
Į baltą faršą suberiami susmulkinti krapai, petražolės, įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma.sventiski zuvies kukuliai 2
Imamas raudono faršo gabalėlis, padaromas paplotėlis (apie 6-7 cm skersmens), į jo vidurį dedamas gabalėlis balto faršo ir suformuojamas apvalus kukulis.sventiski zuvies kukuliai 3
Visi žuvies kukuliai apvoliojami džiūvėsėliuose. Šventiški žuvies kukuliai kepami gruzdintuvėje arba dideliame aliejaus kiekyje apie 7 – 9 min., kol gražiai pagelsta. Šventiški žuvies kukuliai skanu su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

regina
nu turetu buti skanu, idomus zuvies receptas, butinai pabandysiu Mirktelti
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas