Mums reikės:
✓
350 g lašišos ar upėtakio filė
✓
350 g baltos žuvies filė (menkės, lydekos)
✓
2 valg. š. sviesto
✓
125 g džiūvėsėlių
✓
kelių šakelių krapų, petražolių
Gaminame.
Šventiški žuvies kukuliaiŽuvų filė sumalama atskirai, gaunamas raudonas ir baltas žuvies faršas. Batonas supjaustomas riekelėmis ir užmerkiamas piene (plutelės nupjaunamos). Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste, kol tampa auksinės spalvos. Išmirkęs batonas truputį nuspaudžiamas ir sumaišomas su pakepintais svogūnais. Batono ir svogūnų masė padalijama per pusę ir viena dalis dedama į raudoną faršą, o kitą – į baltą faršą. Į raudoną faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma.
Į baltą faršą suberiami susmulkinti krapai, petražolės, įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma.
Imamas raudono faršo gabalėlis, padaromas paplotėlis (apie 6-7 cm skersmens), į jo vidurį dedamas gabalėlis balto faršo ir suformuojamas apvalus kukulis.
Visi žuvies kukuliai apvoliojami džiūvėsėliuose. Šventiški žuvies kukuliai kepami gruzdintuvėje arba dideliame aliejaus kiekyje apie 7 – 9 min., kol gražiai pagelsta.
Šventiški žuvies kukuliai skanu su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.