patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šventiški žuvies kukuliai

sventiski zuvies kukuliai Mums reikės:
350 g lašišos ar upėtakio filė
350 g baltos žuvies filė (menkės, lydekos)
2 kiaušinių
2 svogūnų
2 valg. š. sviesto
150 g batono
150 ml pieno
125 g džiūvėsėlių
druskos, pipirų
kelių šakelių krapų, petražolių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Šventiški žuvies kukuliai
Žuvų filė sumalama atskirai, gaunamas raudonas ir baltas žuvies faršas. Batonas supjaustomas riekelėmis ir užmerkiamas piene (plutelės nupjaunamos). Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste, kol tampa auksinės spalvos. Išmirkęs batonas truputį nuspaudžiamas ir sumaišomas su pakepintais svogūnais. Batono ir svogūnų masė padalijama per pusę ir viena dalis dedama į raudoną faršą, o kitą – į baltą faršą. Į raudoną faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma.sventiski zuvies kukuliai 1
Į baltą faršą suberiami susmulkinti krapai, petražolės, įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma.sventiski zuvies kukuliai 2
Imamas raudono faršo gabalėlis, padaromas paplotėlis (apie 6-7 cm skersmens), į jo vidurį dedamas gabalėlis balto faršo ir suformuojamas apvalus kukulis.sventiski zuvies kukuliai 3
Visi žuvies kukuliai apvoliojami džiūvėsėliuose. Šventiški žuvies kukuliai kepami gruzdintuvėje arba dideliame aliejaus kiekyje apie 7 – 9 min., kol gražiai pagelsta. Šventiški žuvies kukuliai skanu su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

2010-06-03
regina
nu turetu buti skanu, idomus zuvies receptas, butinai pabandysiu Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkes kotletai su zalumynais
Menkės kotletai su žalumynais
Menkės kotletai su žalumynais. Apkepintos menkės filė kotletai su žalumynais.
kepta zuvis su citrina ir kapareliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais
Kepta žuvis su citrina ir kaparėliais. Greitai ir paprastai paruošiamas patiekalas.
dorada su ryziu plutele
Dorada su ryžių plutele
Apkepta Dorada su ryžių, Parmezano sūrio ir žalumynų plutele.
uzkeptas karpis
Užkeptas karpis
Užkeptas karpis su svogūnais, fermentiniu sūriu ir bulvėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.