patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Šventiški žuvies kukuliai

sventiski zuvies kukuliai Mums reikės:
350 g lašišos ar upėtakio filė
350 g baltos žuvies filė (menkės, lydekos)
2 kiaušinių
2 svogūnų
2 valg. š. sviesto
150 g batono
150 ml pieno
125 g džiūvėsėlių
druskos, pipirų
kelių šakelių krapų, petražolių

Gaminame. Šventiški žuvies kukuliai
Žuvų filė sumalama atskirai, gaunamas raudonas ir baltas žuvies faršas. Batonas supjaustomas riekelėmis ir užmerkiamas piene (plutelės nupjaunamos). Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami svieste, kol tampa auksinės spalvos. Išmirkęs batonas truputį nuspaudžiamas ir sumaišomas su pakepintais svogūnais. Batono ir svogūnų masė padalijama per pusę ir viena dalis dedama į raudoną faršą, o kitą – į baltą faršą. Į raudoną faršą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir gerai išmaišoma.sventiski zuvies kukuliai 1
Į baltą faršą suberiami susmulkinti krapai, petražolės, įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų ir išmaišoma.sventiski zuvies kukuliai 2
Imamas raudono faršo gabalėlis, padaromas paplotėlis (apie 6-7 cm skersmens), į jo vidurį dedamas gabalėlis balto faršo ir suformuojamas apvalus kukulis.sventiski zuvies kukuliai 3
Visi žuvies kukuliai apvoliojami džiūvėsėliuose. Šventiški žuvies kukuliai kepami gruzdintuvėje arba dideliame aliejaus kiekyje apie 7 – 9 min., kol gražiai pagelsta. Šventiški žuvies kukuliai skanu su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.

Komentarai

2010-06-03
regina
nu turetu buti skanu, idomus zuvies receptas, butinai pabandysiu Mirktelti

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Lašišos iešmeliai
Lašišos iešmeliai - šašlykai
Lašišos iešmeliai, lašišos šašlykai. Greitas ir skanus patiekalas iškylai.
keptos dorados su imbieru ir metomis
Keptos dorados su imbieru ir mėtomis
Keptos dorados su imbieru, mėtomis, vyšniniais pomidorais, kaparėliais.
lasisa pomidoru padaze
Lašiša pomidorų padaže
Lašiša pomidorų padaže. Orkaitėje kepta lašišos filė su kepintų pomidorų ir žalumynų padažu.
lasisos saslikai su paprika
Lašišos šašlykai su paprika
Marinuotos lašišos šašlykai ant iešmukų su paprika ir svogūnų žiedais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.