patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkepta lašiša

uzkepta lasisa Mums reikės:
800 g lašišos arba upėtakio filė
50 g kieto fermentinio sūrio
1 valg. šaukšto sviesto
saujos migdolų
pundelio petražolių
drusko, pipirų

Gaminame. Užkepta lašiša
Lašišos filė supjaustome į 4-6 gabaliukus, pabarstome druska, pipirais. Migdolus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 10 min., po to nulupame odelę. Su peiliu padarome migdolų drožles. Petražoles susmulkiname. Susmulkintų petražolių ir migdolų drožlių turi būti maždaug po 2 valg. šaukštus. Fermentinį sūrį sutarkuojame stambia trintuve. Kepimo skardą ištepame sviestu. Sviesto likučiais patepame lašišos gabaliukus ir sudedame juos į skardą. Lašišos gabaliukus apibarstome tarkuotu sūriu, smulkintomis petražolėmis ir migdolų drožlėmis. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Užkepta lašiša jau paruošta. Gero apetito.

Komentarai

2010-01-19
Kests
Nu vsiuo, varau į kriautuvę žvejot :-))

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menke su mango
Menkė su mango
Menkė su mango. Kepti menkės filė kepsniukai su apkepinto mango ir medaus garnyru.
zuvies suktinukai
Žuvies suktinukai
Baltos žuvies filė suktinukai su petražolėmis ir svogūnų laiškais balto vyno ir vyšninių pomidorų padaže.
lasisa agurku padaze
Lašiša agurkų padaže
Lašiša agurkų padaže. Lašišos ar upėtakio filė kepta orkaitėje ir patiekta su agurkų padažu.
kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.