patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina

uzkepta zuvis su pomidorais ir citrina Mums reikės:
800 g žuvies filė
4 pomidorų
2 svogūnų
1 citrinos
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 lauro lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio džiovintų bazilikų
pundelio petražolių

Gaminame. Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina
Nuplauta, nusausinta žuvies filė apibarstoma druska, pipirais ir padalijama į keturis gabaliukus. Į kepimo indą, išteptą 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sudedami žuvies gabaliukai. Pomidorai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi griežinėliais ir sudedami ant žuvies. Pabarstoma druska ir bazilikais. Svogūnai supjaustomi žiedais ir sudedami ant pomidorų griežinėlių kartu su lauro lapais. Apšlakstoma likusiu alyvuogių aliejumi. Ant viršaus išdėliojami citrinos griežinėliai, uždengiama (folija arba dangčiu) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Žuvis kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina apibarstoma smulkintomis petražolėmis ir patiekiama su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkes kotletai su zalumynais
Menkės kotletai su žalumynais
Menkės kotletai su žalumynais. Apkepintos menkės filė kotletai su žalumynais.
lasisos iesmukai su mangu salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
krevetes su spinatais ir avinzirniais
Krevetės su špinatais ir avinžirniais
Krevetės su šviežiais ar šaldytais špinatais, konservuotais avinžirniais, Parmezano sūriu.
juros eserys su darzovemis
Jūros ešerys su daržovėmis
Jūros ešerys su daržovėmis. Orkaitėje kepta jūros ešerio filė su daržovėmis ir vyno padažu. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena