patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina

uzkepta zuvis su pomidorais ir citrina Mums reikės:
800 g žuvies filė
4 pomidorų
2 svogūnų
1 citrinos
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 lauro lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio džiovintų bazilikų
pundelio petražolių

Gaminame. Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina
Nuplauta, nusausinta žuvies filė apibarstoma druska, pipirais ir padalijama į keturis gabaliukus. Į kepimo indą, išteptą 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sudedami žuvies gabaliukai. Pomidorai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi griežinėliais ir sudedami ant žuvies. Pabarstoma druska ir bazilikais. Svogūnai supjaustomi žiedais ir sudedami ant pomidorų griežinėlių kartu su lauro lapais. Apšlakstoma likusiu alyvuogių aliejumi. Ant viršaus išdėliojami citrinos griežinėliai, uždengiama (folija arba dangčiu) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Žuvis kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina apibarstoma smulkintomis petražolėmis ir patiekiama su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta lasisa
Kepta lašiša
Kepta lašiša. Ant grotelių orkaitėje kepta lašiša pamarinuota citrinos sultyse su krapais.
zuvies blyneliai
Žuvies blyneliai
Labai skanūs, greitai ir lengvai paruošiami žuvies blyneliai. Ypač populiarus patiekalas.
lasisos iesmukai su mangu salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
Lašišos iešmukai su mangų salsa
juros sukutes vyno
Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Apkeptos jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena