patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina

uzkepta zuvis su pomidorais ir citrina Mums reikės:
800 g žuvies filė
4 pomidorų
2 svogūnų
1 citrinos
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 lauro lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio džiovintų bazilikų
pundelio petražolių

Gaminame. Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina
Nuplauta, nusausinta žuvies filė apibarstoma druska, pipirais ir padalijama į keturis gabaliukus. Į kepimo indą, išteptą 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sudedami žuvies gabaliukai. Pomidorai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi griežinėliais ir sudedami ant žuvies. Pabarstoma druska ir bazilikais. Svogūnai supjaustomi žiedais ir sudedami ant pomidorų griežinėlių kartu su lauro lapais. Apšlakstoma likusiu alyvuogių aliejumi. Ant viršaus išdėliojami citrinos griežinėliai, uždengiama (folija arba dangčiu) ir dedama į įkaitintą orkaitę. Žuvis kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Užkepta žuvis su pomidorais ir citrina apibarstoma smulkintomis petražolėmis ir patiekiama su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
lasisa grietineles padaze
Lašiša grietinėlės padaže
Orkaitėje kepta lašiša grietinėlės, lydyto sūrelio, baziliko, priekonių padaže.
pyragas su zuvimi
Pyragas su žuvimi
Pyragas su žuvimi. Mielinės - sviestinės tešlos pyragas įdarytas žuvimi ir svogūnais.
keksas su lasisa
Keksas su lašiša
Keksas su konservuota ir rūkyta lašiša, fermentiniu sūriu. Tinka vakarienei ir lengvai užkandai.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.