patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Užkeptas karpis

uzkeptas karpis Mums reikės:
1-1,2 kg karpio
1 kg bulvių
2 svogūnų
100 g miltų
80 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
2 valg. šaukštų aliejaus
50 ml žuvies sultinio
2 skiltelių česnako
2 lauro lapų
druskos, krapų

Gaminame. Užkeptas karpis
Bulves nulupame, nuplauname ir išverdame. Likus 10 min. iki virimo pabaigos įmetame lauro lapus, pasūdome. Išvirusias bulves sutriname.uzkeptas karpis 1
Karpis nuvalomas, nupjaunama galvą ir supjaustomas gabaliukais. Karpio gabaliukai apibarstomi druska, apvoliojami miltuose ir apkepami aliejuje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių.uzkeptas karpis 2
Į kepimo indą sudedame sutrintas bulves, ant viršaus išdėliojame karpio gabaliukus.uzkeptas karpis 3
Svogūnus nulupame, supjaustome žiedais ir apkepiname svieste kol tampa auksinės spalvos. Svogūnus sudedame ant karpio gabaliukų.uzkeptas karpis 4
Sausoje keptuvėje pakepiname miltus apie 40 g, kol lengvai paruduoja, įdedame 40 g sviesto, įpilame žuvies sultinio ir maišant pakaitiname 5-7 min. Suberiame susmulkintus krapus, susmulkintą česnaką ir dar 2 min. pakaitiname. Paruoštą padažą pilame ant karpio gabaliukų. Viršų pabarstome sutarkuotu sūriu.uzkeptas karpis 5
Karpis kepamas orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 min. Užkeptas karpis paruoštas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

risotto su lasisa
Risotto su lašiša
Risotto su lašiša. Apvaliagrūdžių ryžių, lašišos filė, daržovių sultinio bei prieskonių risotto.
troskinta zuvis su darzovemis.
Troškinta žuvis su daržovėmis
Troškinta žuvis su daržovėmis. Troškinta menkė ar sterkas su daržovėmis.
zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
kepta zuvis su riesutu ir pomidoru uzpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu
Kepta žuvis su riešutų ir pomidorų užpilu

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena