Mums reikės:
✓
100 g fermentinio sūrio
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
50 ml žuvies sultinio
✓
2 skiltelių česnako
Gaminame.
Užkeptas karpisBulves nulupame, nuplauname ir išverdame. Likus 10 min. iki virimo pabaigos įmetame lauro lapus, pasūdome. Išvirusias bulves sutriname.
Karpis nuvalomas, nupjaunama galvą ir supjaustomas gabaliukais. Karpio gabaliukai apibarstomi druska, apvoliojami miltuose ir apkepami aliejuje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių.
Į kepimo indą sudedame sutrintas bulves, ant viršaus išdėliojame karpio gabaliukus.
Svogūnus nulupame, supjaustome žiedais ir apkepiname svieste kol tampa auksinės spalvos. Svogūnus sudedame ant karpio gabaliukų.
Sausoje keptuvėje pakepiname miltus apie 40 g, kol lengvai paruduoja, įdedame 40 g sviesto, įpilame žuvies sultinio ir maišant pakaitiname 5-7 min. Suberiame susmulkintus krapus, susmulkintą česnaką ir dar 2 min. pakaitiname. Paruoštą padažą pilame ant karpio gabaliukų. Viršų pabarstome sutarkuotu sūriu.
Karpis kepamas orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
Užkeptas karpis paruoštas. Skanaus.