patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies tefteliai

zuvies tefteliai Mums reikės:
600 g žuvies filė (starkio, lydekos)
2 valg. šaukštų kvietinių miltų
2 valg. šaukšto grietinėlės
2 kiaušinių, 1 svogūno
2 marinuotų agurkėlių
2 griežinėlių citrinos
lauro lapų, krapų, petražolių, druskos
baltų maltų pipirų
juodųjų pipirų grūdeliais

Gaminame. Žuvies tefteliai
Žuvies filė, svogūną ir žalumynus susmulkiname, sudedame į dubenį, beriame druską, maltus pipirus.zuvies tefteliai 2
Miltus sumaišome su grietinėle ir kiaušiniais, gautą masę pilame į žuvies faršą ir kruopščiai išmaišome.zuvies tefteliai 1
Iš gautos masės formuojame 5 cm skersmens rutuliukus. Į puodą pilame 1l vandens, užverdame, dedame lauro lapus, pipirų grūdelius, druskos, citrinos griežinėlius, griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkėlius. Į buljoną atsargiai sudedame žuvies rutuliukus ir paverdame keletą minučių. Žuvies tefteliai (starkio ar lydekos) patiekiami su virtomis bulvėmis. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

dorada su ryziu plutele
Dorada su ryžių plutele
Apkepta Dorada su ryžių, Parmezano sūrio ir žalumynų plutele.
menkes ir bulviu piure apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas
Menkės ir bulvių piurė apkepas su daržovėmis
lasisa su spinatais ir suriais
Lašiša su špinatais ir sūriais
Lašiša su špinatais ir trijų rūšių sūriais - fermentiniu Gouda, Fetaki, Dor Blue su mėlinuoju pelėsiu.
zuvies ir bulviu kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai
Žuvies ir bulvių kotletai. Greitai ir paprastai paruošiami skanūs kotletai.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.