patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais Mums reikės:
1 kg baltos žuvies filė
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
4 svogūnų
4-5 skiltelių česnako
1 čili pipiro
pusės citrinos sulčių
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. ciberžolės
žiupsnelio muskatinio riešuto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pundelio kalendros ar petražolių

Gaminame. Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvies filė supjaustoma gabaliukais ir apkepinama įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta. Žuvies gabaliukai sudedami į puodą. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir apkepinami, kur kepė žuvis iki auksinės spalvos. Suberiamas susmulkintas česnakas, čili pipiras (sėklos išvalomos), kubeliais supjaustyti konservuoti pomidorai, suberiami prieskoniai (kuminas, ciberžolė, muskato riešutas, pipirai), pagardinama druska ir patroškinama 2 min.

Supilama į puodą prie žuvies. Suberiami virti arba konservuoti avinžirniai, įpilama karšto vandens ir užvirinama. Įpilama citrinos sulčių, jei reikia įberiama druskos ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 10 min. Petražolės (kalendros) susmulkinamos ir suberiamos į puodą. Uždengiama ir paliekama kelias minutes pastovėti.

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta zuvis su bulviu plutele
Kepta žuvis su bulvių plutele
Kepta žuvies filė su tarkuotų bulvių plutele.
keptas starkis su riesutu plutele
Keptas starkis su riešutų plutele
Laimo sultyse pamarinuotas keptas starkis su graikiškų riešutų plutele
menkes kotletai su zalumynais
Menkės kotletai su žalumynais
Menkės kotletai su žalumynais. Apkepintos menkės filė kotletai su žalumynais.
juros sukutes vyno
Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Apkeptos jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena