patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais

zuvis su avinzirniais ir konservuotais pomidorais Mums reikės:
1 kg baltos žuvies filė
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
4 svogūnų
4-5 skiltelių česnako
1 čili pipiro
pusės citrinos sulčių
0,5 arb.š. kumino
0,5 arb.š. ciberžolės
žiupsnelio muskatinio riešuto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
pundelio kalendros ar petražolių

Gaminame. Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais
Žuvies filė supjaustoma gabaliukais ir apkepinama įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta. Žuvies gabaliukai sudedami į puodą. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir apkepinami, kur kepė žuvis iki auksinės spalvos. Suberiamas susmulkintas česnakas, čili pipiras (sėklos išvalomos), kubeliais supjaustyti konservuoti pomidorai, suberiami prieskoniai (kuminas, ciberžolė, muskato riešutas, pipirai), pagardinama druska ir patroškinama 2 min.

Supilama į puodą prie žuvies. Suberiami virti arba konservuoti avinžirniai, įpilama karšto vandens ir užvirinama. Įpilama citrinos sulčių, jei reikia įberiama druskos ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 10 min. Petražolės (kalendros) susmulkinamos ir suberiamos į puodą. Uždengiama ir paliekama kelias minutes pastovėti.

Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

dorada su ryziu plutele
Dorada su ryžių plutele
Apkepta Dorada su ryžių, Parmezano sūrio ir žalumynų plutele.
midijos pomidoru padaze
Midijos pomidorų padaže
Midijos pomidorų padaže su svogūnais, čili pipirais, prieskoniais.
uzkeptas karpis
Užkeptas karpis
Užkeptas karpis su svogūnais, fermentiniu sūriu ir bulvėmis.
tilapija grietineles padaze
Tilapija grietinėlės padaže
Tilapija grietinėlės padaže. Apkepta tilapijos filė su grietinėlės, konservuotų pomidorų, svogūno, balto vyno, prieskonių padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena