patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aštrios kalmarų salotos

astrios kalmaru salotos Mums reikės:
700 g virtų kalmarų
1 morkos
1 svogūno
4 valg. šaukštų aliejaus
0,5 valg. šaukšto cukraus
0,5 valg. šaukšto sezamo sėklų
0,5-1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
1 valg. šaukštą acto 9%
3-4 skiltelių česnako
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Aštrios kalmarų salotos
Kalmarus supjaustome plonais šiaudeliais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje (2 valg. šaukštai) 4-6 min. kartu su sezamo sėklomis, pastoviai pamaišant. Morką nuvalome, supjaustome šiaudeliais ir kitoje keptuvėje pakepiname likusiame aliejuje 4-6 min., pamaišant. Suberiame cukrų, paprikos miltelius ir išmaišome. Į dubenį sudedame svogūnus kartu su aliejumi, kur kepė, pakepintas morkas, supjaustytus kalmarus, apšlakstome actu, įberiame druskos (maždaug 0,5 arb. šaukštelio) ir susmulkintas česnako skilteles. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atšaltų. Aštrios kalmarų salotos dar kartą išmaišomos patiekiant į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sluoksniuota silkes misraine
Sluoksniuota silkės mišrainė
Sluoksniuota silkės, pievagrybių, kiaušinių, svogūnų, morkų mišrainė pagardinta majonezu ir žalumynais.
salotos su tunu
Salotos su tunu
Skanios ir sočios salotos su konservuotu tunu, konservuotomis pupelėmis, pomidorais, svogūnais, salotų lapais, raudonėliais.
menkiu kepeneliu salotos
Menkių kepenėlių salotos
Menkių kepenėlių salotos su virtais kiaušiniais, ryžiais bei žalumynais.
kalmaru salotos su darzovemis
Kalmarų salotos su daržovėmis
Kalmarų salotos su daržovėmis. Virtų klamarų salotos su marinuotais svogūnais ir šviežia paprika.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!