patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aštrios kalmarų salotos

astrios kalmaru salotos Mums reikės:
700 g virtų kalmarų
1 morkos
1 svogūno
4 valg. šaukštų aliejaus
0,5 valg. šaukšto cukraus
0,5 valg. šaukšto sezamo sėklų
0,5-1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
1 valg. šaukštą acto 9%
3-4 skiltelių česnako
druskos

Gaminame. Aštrios kalmarų salotos
Kalmarus supjaustome plonais šiaudeliais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje (2 valg. šaukštai) 4-6 min. kartu su sezamo sėklomis, pastoviai pamaišant. Morką nuvalome, supjaustome šiaudeliais ir kitoje keptuvėje pakepiname likusiame aliejuje 4-6 min., pamaišant. Suberiame cukrų, paprikos miltelius ir išmaišome. Į dubenį sudedame svogūnus kartu su aliejumi, kur kepė, pakepintas morkas, supjaustytus kalmarus, apšlakstome actu, įberiame druskos (maždaug 0,5 arb. šaukštelio) ir susmulkintas česnako skilteles. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atšaltų. Aštrios kalmarų salotos dar kartą išmaišomos patiekiant į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

krabu lazdeliu salotos
Krabų lazdelių salotos
Krabų lazdelių salotos su bulvėmis, konservuotais kukurūzais bei šviežiais agurkais.
lasisos salotos su mocarela suriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu. Keptos lašišos filė, vyšninių pomidorų, Mocarelos sūrio, virtų kiaušinių salotos apšlakstytos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
salotos su rukyta zuvimi
Salotos su rūkyta žuvimi
Salotos su rūkyta žuvimi. Rūkytos skumbrės filė salotos su bulvėmis, morkomis, raugintais agurkais, konservuotais žirneliais, majonezu, žalumynais.
tuno salotos su avokado
Tuno salotos su avokado
Tuno salotos su avokado, ridikėliais, salotų lapais bei alyvuogių aliejaus, dižono garstyčių, balto vyno acto užpilu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena