patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aštrios kalmarų salotos

astrios kalmaru salotos Mums reikės:
700 g virtų kalmarų
1 morkos
1 svogūno
4 valg. šaukštų aliejaus
0,5 valg. šaukšto cukraus
0,5 valg. šaukšto sezamo sėklų
0,5-1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
1 valg. šaukštą acto 9%
3-4 skiltelių česnako
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Aštrios kalmarų salotos
Kalmarus supjaustome plonais šiaudeliais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje (2 valg. šaukštai) 4-6 min. kartu su sezamo sėklomis, pastoviai pamaišant. Morką nuvalome, supjaustome šiaudeliais ir kitoje keptuvėje pakepiname likusiame aliejuje 4-6 min., pamaišant. Suberiame cukrų, paprikos miltelius ir išmaišome. Į dubenį sudedame svogūnus kartu su aliejumi, kur kepė, pakepintas morkas, supjaustytus kalmarus, apšlakstome actu, įberiame druskos (maždaug 0,5 arb. šaukštelio) ir susmulkintas česnako skilteles. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atšaltų. Aštrios kalmarų salotos dar kartą išmaišomos patiekiant į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

rukolos salotos su krevetemis
Rukolos salotos su krevetėmis
Rukolos salotos su krevetėmis. Rukola salotos, lukštentos krevetės, migdolai, žalumynai, užpilas.
sluoksniuota silkes misraine
Sluoksniuota silkės mišrainė
Sluoksniuota silkės, pievagrybių, kiaušinių, svogūnų, morkų mišrainė pagardinta majonezu ir žalumynais.
silke olandiskai
Silkė olandiškai
Silkė olandiškai. Pamarinuota silkė su svogūnais, morkomis, citrina, prieskoniais.
salotos su krevetemis ir kalmarais
Salotos su krevetėmis ir kalmarais
Salotos su krevetėmis, kalmarais, šviežiais agurkais, konservuotais kukurūzais, pakepintomis razinomis bei majonezu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)