patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Aštrios kalmarų salotos

astrios kalmaru salotos Mums reikės:
700 g virtų kalmarų
1 morkos
1 svogūno
4 valg. šaukštų aliejaus
0,5 valg. šaukšto cukraus
0,5 valg. šaukšto sezamo sėklų
0,5-1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
1 valg. šaukštą acto 9%
3-4 skiltelių česnako
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Aštrios kalmarų salotos
Kalmarus supjaustome plonais šiaudeliais. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje (2 valg. šaukštai) 4-6 min. kartu su sezamo sėklomis, pastoviai pamaišant. Morką nuvalome, supjaustome šiaudeliais ir kitoje keptuvėje pakepiname likusiame aliejuje 4-6 min., pamaišant. Suberiame cukrų, paprikos miltelius ir išmaišome. Į dubenį sudedame svogūnus kartu su aliejumi, kur kepė, pakepintas morkas, supjaustytus kalmarus, apšlakstome actu, įberiame druskos (maždaug 0,5 arb. šaukštelio) ir susmulkintas česnako skilteles. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad atšaltų. Aštrios kalmarų salotos dar kartą išmaišomos patiekiant į stalą. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

silke olandiskai
Silkė olandiškai
Silkė olandiškai. Pamarinuota silkė su svogūnais, morkomis, citrina, prieskoniais.
kreveciu salotos
Krevečių salotos
Krevečių salotos. Virtų lukštentų krevečių salotos su pievagrybiais, svogūnu, fermentiniu sūriu, konservuotu ananasu bei žalumynais.
lasisos salotos su mocarela suriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu. Keptos lašišos filė, vyšninių pomidorų, Mocarelos sūrio, virtų kiaušinių salotos apšlakstytos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
sluoksniuota silkes misraine
Sluoksniuota silkės mišrainė
Sluoksniuota silkės, pievagrybių, kiaušinių, svogūnų, morkų mišrainė pagardinta majonezu ir žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.