patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kalmarų salotos su daržovėmis

kalmaru salotos su darzovemis Mums reikės:
200 g kalmarų
2 svogūnų
1 paprikos
2 valg. šaukštų aliejaus
2 valg. šaukštų acto 3%
1 arb. šaukštelio cukraus
1-2 lauro lapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
žalumynų

Gaminame. Kalmarų salotos su daržovėmis
Į actą įberiame truputį druskos, maltų pipirų, suberiame cukrų, sudedame žiedais supjaustytus svogūnus, lauro lapus ir pakaitiname iki 80 laipsnių. Atvėsiname, įpilame aliejaus ir dedame į šaldytuvą 2-3 val. Kalmarus 3-5 min. paverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsiname ir supjaustome šiaudeliais. Svogūnus išimame iš marinato, sumaišome su kalmarais ir šiaudeliais pjaustyta paprika. Kalmarų salotos su daržovėmis apšlakstomos marinatu ir papuošiamos žalumynais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tuno ir darzoviu salotos nicoise
Tuno ir daržovių salotos Nicoise
Tuno ir daržovių salotos Nicoise. Konservuoto tuno, konservuotų pupelių, juodųjų alyvuogių, raudonojo svogūno, vyšninių pomidorų, kiaušinių, paprikos salotos.
krabu lazdeliu salotos
Krabų lazdelių salotos
Krabų lazdelių salotos su bulvėmis, konservuotais kukurūzais bei šviežiais agurkais.
lasisos salotos su mocarela suriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu. Keptos lašišos filė, vyšninių pomidorų, Mocarelos sūrio, virtų kiaušinių salotos apšlakstytos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
kreveciu salotos
Krevečių salotos
Krevečių salotos. Virtų lukštentų krevečių salotos su pievagrybiais, svogūnu, fermentiniu sūriu, konservuotu ananasu bei žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.