patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies salotų receptai

Salotų su žuvimi receptai su nuotraukomis.

Silkė olandiškai

silke olandiskai
Mums reikės:
2-3 silkių
2 svogūnų
1 didesnės morkos
1 nedidelės citrinos
5 arb. š. cukraus
10 lauro lapelių
8-10 juodųjų pipirų žirnelių
2 kvapniųjų pipirų žirnelių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Sluoksniuotos lašišos salotos

sluoksniuotos lasisos salotos
Mums reikės:
300 g silpnai sūdytos lašišos filės
2 nedidelių svogūnų
2 kietai virtų kiaušinių
1 virtos morkos
1-2 virtų burokėlių
2 virtų bulvių
100-150 g majonezo
50 g grietinės
petražolių, kelių svogūnų laiškų
Receptas, gaminimas

Tuno salotos su avokado

tuno salotos su avokado
Mums reikės:
360 g konservuoto tuno
1 avokado
6-8 ridikėlių
80 ml alyvuogių aliejaus
3 valg. š. balto vyno acto
1 valg. š. Dižono garstyčių
pundelio salotų lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais

salotos su tunu pupelemis ir kukuruzais
Mums reikės:
200 g konservuoto tuno
200 g raudonųjų konservuotų pupelių
120 g šviežių šparaginių pupelių
100 g konservuotų kukurūzų
2 paprikų, 1 virtos morkos
Užpilui:
2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. garstyčių
0,5 arb. š. paprikos miltelių, druskos
Receptas, gaminimas

Sluoksniuota silkės mišrainė (2)

sluoksniuota silkes misraine
Mums reikės:
300 g silkės filė
300 g pievagrybių
200 g majonezo
3 kiaušinių
2 svogūnų
1 morkos
0,5 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
2 valg. šaukšto aliejaus
pundelio svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Rukolos salotos su krevetėmis

rukolos salotos su krevetemis
Mums reikės:
50 g rukolos
70 g virtų lukštentų krevečių
15 g migdolų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzminio acto
1 arb. š. abrikosų sirupo
30 g žalumynų (krapų, petražolių)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Tuno ir daržovių salotos Nicoise

tuno ir darzoviu salotos nicoise
Mums reikės:
2 indelių konservuoto tuno savo sultyse
100 g baltų konservuotų pupelių
100 g juod. alyvuogių (be kauliukų)
1 nedidelio raudono svogūno
4 vyšninių pomidorų
2 kietai virtų kiaušinių
1 paprikos, salotų lapų
Receptas, gaminimas

Kalmarų salotos su daržovėmis

kalmaru salotos su darzovemis
Mums reikės:
200 g kalmarų
2 svogūnų
1 paprikos
2 valg. šaukštų aliejaus
2 valg. šaukštų acto 3%
1 arb. šaukštelio cukraus
1-2 lauro lapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Krevečių salotos

kreveciu salotos
Mums reikės:
150 g virtų lukštentų krevečių
150 g pievagrybių
1 svogūno
100 g kieto fermentinio sūrio
200 g konservuotų ananasų
3 valg. šaukštų majonezo
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
alyvuogių, žalumynų
Receptas, gaminimas

Salotos su rūkyta žuvimi

salotos su rukyta zuvimi
Mums reikės:
250 g rūkytos skumbrės filė
2-3 bulvių
1-2 morkų
2 raugintų agurkų
4 valg. šaukštų konservuotų žirnelių
120 g majonezo
salotų lapų
krapų arba petražolių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

rukolos salotos su krevetemis
Rukolos salotos su krevetėmis
Rukolos salotos su krevetėmis. Rukola salotos, lukštentos krevetės, migdolai, žalumynai, užpilas.
astrios kalmaru salotos
Aštrios kalmarų salotos
Aštrios virtų kalmarų salotos su kepintais svogūnais, morkomis, česnakais ir sezamo sėklomis.
menkiu kepeneliu salotos
Menkių kepenėlių salotos
Menkių kepenėlių salotos su virtais kiaušiniais, ryžiais bei žalumynais.
salotos su krevetemis ir kalmarais
Salotos su krevetėmis ir kalmarais
Salotos su krevetėmis, kalmarais, šviežiais agurkais, konservuotais kukurūzais, pakepintomis razinomis bei majonezu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.