patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies salotų receptai

Salotų su žuvimi receptai su nuotraukomis.

Silkė olandiškai

silke olandiskai
Mums reikės:
2-3 silkių
2 svogūnų
1 didesnės morkos
1 nedidelės citrinos
5 arb. š. cukraus
10 lauro lapelių
8-10 juodųjų pipirų žirnelių
2 kvapniųjų pipirų žirnelių
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Sluoksniuotos lašišos salotos

sluoksniuotos lasisos salotos
Mums reikės:
300 g silpnai sūdytos lašišos filės
2 nedidelių svogūnų
2 kietai virtų kiaušinių
1 virtos morkos
1-2 virtų burokėlių
2 virtų bulvių
100-150 g majonezo
50 g grietinės
petražolių, kelių svogūnų laiškų
Receptas, gaminimas

Tuno salotos su avokado

tuno salotos su avokado
Mums reikės:
360 g konservuoto tuno
1 avokado
6-8 ridikėlių
80 ml alyvuogių aliejaus
3 valg. š. balto vyno acto
1 valg. š. Dižono garstyčių
pundelio salotų lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais

salotos su tunu pupelemis ir kukuruzais
Mums reikės:
200 g konservuoto tuno
200 g raudonųjų konservuotų pupelių
120 g šviežių šparaginių pupelių
100 g konservuotų kukurūzų
2 paprikų, 1 virtos morkos
Užpilui:
2 valg. š. citrinos sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. garstyčių
0,5 arb. š. paprikos miltelių, druskos
Receptas, gaminimas

Sluoksniuota silkės mišrainė (2)

sluoksniuota silkes misraine
Mums reikės:
300 g silkės filė
300 g pievagrybių
200 g majonezo
3 kiaušinių
2 svogūnų
1 morkos
0,5 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
2 valg. šaukšto aliejaus
pundelio svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Rukolos salotos su krevetėmis

rukolos salotos su krevetemis
Mums reikės:
50 g rukolos
70 g virtų lukštentų krevečių
15 g migdolų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzminio acto
1 arb. š. abrikosų sirupo
30 g žalumynų (krapų, petražolių)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Tuno ir daržovių salotos Nicoise

tuno ir darzoviu salotos nicoise
Mums reikės:
2 indelių konservuoto tuno savo sultyse
100 g baltų konservuotų pupelių
100 g juod. alyvuogių (be kauliukų)
1 nedidelio raudono svogūno
4 vyšninių pomidorų
2 kietai virtų kiaušinių
1 paprikos, salotų lapų
Receptas, gaminimas

Kalmarų salotos su daržovėmis

kalmaru salotos su darzovemis
Mums reikės:
200 g kalmarų
2 svogūnų
1 paprikos
2 valg. šaukštų aliejaus
2 valg. šaukštų acto 3%
1 arb. šaukštelio cukraus
1-2 lauro lapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Krevečių salotos

kreveciu salotos
Mums reikės:
150 g virtų lukštentų krevečių
150 g pievagrybių
1 svogūno
100 g kieto fermentinio sūrio
200 g konservuotų ananasų
3 valg. šaukštų majonezo
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
alyvuogių, žalumynų
Receptas, gaminimas

Salotos su rūkyta žuvimi

salotos su rukyta zuvimi
Mums reikės:
250 g rūkytos skumbrės filė
2-3 bulvių
1-2 morkų
2 raugintų agurkų
4 valg. šaukštų konservuotų žirnelių
120 g majonezo
salotų lapų
krapų arba petražolių
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkiu kepeneliu salotos
Menkių kepenėlių salotos
Menkių kepenėlių salotos su virtais kiaušiniais, ryžiais bei žalumynais.
menkiu kepeneliu salotos su suriu
Menkių kepenėlių salotos su sūriu
Menkių kepenėlių salotos su fermentiniu sūriu, pomidoru ir česnaku.
astrios kalmaru salotos
Aštrios kalmarų salotos
Aštrios virtų kalmarų salotos su kepintais svogūnais, morkomis, česnakais ir sezamo sėklomis.
salotos su rukyta zuvimi
Salotos su rūkyta žuvimi
Salotos su rūkyta žuvimi. Rūkytos skumbrės filė salotos su bulvėmis, morkomis, raugintais agurkais, konservuotais žirneliais, majonezu, žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)