patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Žuvies salotų receptai

Salotų su žuvimi receptai su nuotraukomis.

Salotos su tunu

salotos su tunu
Mums reikės:
150 g konservuoto tuno aliejuje
150 g konservuotų pupelių
2 pomidorų
1 raudono svogūno
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
salotų lapų
raudonėlių
druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Aštrios kalmarų salotos

astrios kalmaru salotos
Mums reikės:
700 g virtų kalmarų
1 morkos
1 svogūno
4 valg. šaukštų aliejaus
0,5 valg. šaukšto cukraus
0,5 valg. šaukšto sezamo sėklų
0,5-1 arb. šaukštelio paprikos miltelių
1 valg. šaukštą acto 9%
3-4 skiltelių česnako
druskos
Receptas, gaminimas

Lašišos salotos su šparaginėmis pupelėmis

lasisos salotos su sparaginemis pupelemis
Mums reikės:
250 g lašišos filė
100 g šparaginių pupelių
100 g vyšninių pomidorų
1 paprikos
50 g alyvuogių (be kauliukų)
80 g alyvuogių aliejaus
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
60 g salotų lapų
druskos, stambiai maltų baltųjų pipirų, žalumynų
Receptas, gaminimas

Kalmarų salotos

kalmaru salotos
Mums reikės:
500 g kalmarų
250 g  svogūnų
2-3 lauro lapų
majonezo
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Lašišos salotos su Mocarela sūriu (1)

lasisos salotos su mocarela suriu
Mums reikės:
250 g lašišos filė
150 g vyšninių pomidorų
150 g Mocarela sūrio
6 kietai virtų kiaušinių
salotų lapų
Padažui:
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Salotos su krevetėmis ir kalmarais (1)

salotos su krevetemis ir kalmarais
Mums reikės:
200 g virtų kalmarų
200 g virtų lukštentų krevečių
2 pomidorų
2 šviežių agurkų
3 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų
saujos lukštentų, pakepintų saulėgrąžų
saujos razinų (nebūtinai)
majonezo
salotų lapų, krapų
Receptas, gaminimas

Menkių kepenėlių salotos su sūriu

menkiu kepeneliu salotos su suriu
Mums reikės:
180 g konservuotų ar namie paruoštų menkių kepenėlių
100 g kieto fermentinio sūrio
1 pomidoro
2 skiltelių česnako
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
salotų lapų
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Menkių kepenėlių salotos

menkiu kepeneliu salotos
Mums reikės:
100 g virtų ryžių
2 kietai virtų kiaušinių
150 g konservuotų ar namie paruoštų menkių kepenėlių
majonezo arba grietinės
svogūnų laiškų, krapų
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Krabų lazdelių salotos

krabu lazdeliu salotos
Mums reikės:
5 vid. dydžio bulvių
3 virtų kiaušinių
240 g krabų lazdelių
400 g konservuotų kukurūzų
2 šviežių agurkų
majonezo
druskos
žalumynų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

salotos su rukyta zuvimi
Salotos su rūkyta žuvimi
Salotos su rūkyta žuvimi. Rūkytos skumbrės filė salotos su bulvėmis, morkomis, raugintais agurkais, konservuotais žirneliais, majonezu, žalumynais.
lasisos salotos su mocarela suriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu
Lašišos salotos su Mocarela sūriu. Keptos lašišos filė, vyšninių pomidorų, Mocarelos sūrio, virtų kiaušinių salotos apšlakstytos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
salotos su tunu pupelemis ir kukuruzais
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais pagardintos alyvuogių aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių, paprikos miltelių užpilu.
silke olandiskai
Silkė olandiškai
Silkė olandiškai. Pamarinuota silkė su svogūnais, morkomis, citrina, prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.