Mums reikės:
✓
70 g virtų lukštentų krevečių
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
1 valg. š. balzminio acto
✓
1 arb. š. abrikosų sirupo
✓
30 g žalumynų (krapų, petražolių)
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Rukolos salotas su krevetėmisRukola salotos lapai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi rankomis į mažesnius gabaliukus. Smulkiai supjaustomi krapai, petražolės. Alyvuogių aliejus, balzaminis actas, abrikosų sirupas sumaišomi ir labai gerai išplakami. Į dubenį sudedama rukola, krapai, petražolės, užpilama pusė kiekio padažo ir išmaišoma. Ant viršaus suberiamos krevetės, pabarstoma smulkintais migdolais, apšlakstoma likusiu padažu.
Rukolos salotos su krevetėmis paruoštos. Skanaus.