patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Rukolos salotos su krevetėmis

rukolos salotos su krevetemis Mums reikės:
50 g rukolos
70 g virtų lukštentų krevečių
15 g migdolų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzminio acto
1 arb. š. abrikosų sirupo
30 g žalumynų (krapų, petražolių)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Rukolos salotas su krevetėmis
Rukola salotos lapai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi rankomis į mažesnius gabaliukus. Smulkiai supjaustomi krapai, petražolės. Alyvuogių aliejus, balzaminis actas, abrikosų sirupas sumaišomi ir labai gerai išplakami. Į dubenį sudedama rukola, krapai, petražolės, užpilama pusė kiekio padažo ir išmaišoma. Ant viršaus suberiamos krevetės, pabarstoma smulkintais migdolais, apšlakstoma likusiu padažu. Rukolos salotos su krevetėmis paruoštos. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

silke olandiskai
Silkė olandiškai
Silkė olandiškai. Pamarinuota silkė su svogūnais, morkomis, citrina, prieskoniais.
kalmaru salotos
Kalmarų salotos
Apvirintų kalmarų salotos su nuplikytais svogūnais ir majonezu.
menkiu kepeneliu salotos su suriu
Menkių kepenėlių salotos su sūriu
Menkių kepenėlių salotos su fermentiniu sūriu, pomidoru ir česnaku.
salotos su tunu
Salotos su tunu
Skanios ir sočios salotos su konservuotu tunu, konservuotomis pupelėmis, pomidorais, svogūnais, salotų lapais, raudonėliais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena