Mums reikės:
✓
200 g konservuoto tuno
✓
200 g raudonųjų konservuotų pupelių
✓
120 g šviežių šparaginių pupelių
✓
100 g konservuotų kukurūzų
✓
2 paprikų, 1 virtos morkos
Užpilui:
✓
2 valg. š. citrinos sulčių
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
1 valg. š. garstyčių
✓
0,5 arb. š. paprikos miltelių, druskos
Gaminame.
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzaisPaprikos nuplaunamos, nusausinamos, perpjaunamos per pusę, išvalomos sėklos ir sudedamos odelėmis į viršų ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių, tada perjungiama į grilio režimą ir kepama, kol viršutinis paprikų odelių sluoksnis pajuoduoja (apie 10-20 min.). Iškepusios paprikos sudedamos į maišelį ir paliekamos atvėsti. Atvėsus, odelės nulupamos, paprikos supjaustomos nedideliais gabaliukais. Šparaginės pupelės supjaustomos 2 cm ilgio gabaliukais, sudedamos į puodą su verdančiu vandeniu ir paverdamos 1 min. Perliejamos šaltu vandeniu ir supilamos į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų vanduo. Virta morka supjaustoma kubeliais arba šiaudeliais. Nupilamas skystis nuo konservuotų pupelių ir kukurūzų.
Užpilui: į alyvuogių aliejų supilamos citrinų sultys, sudedamos garstyčios, paprikos milteliai, druska ir gerai išmaišoma. Salotų užpilą galima pagardinti įpilus truputį skysto medaus.
Visos daržovės sumaišomos, sudedamas pasmulkintas tunas ir užpilama paruoštu salotų užpilu.
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais paruoštos. Skanaus.