patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Silkė olandiškai

silke olandiskai Mums reikės:
2-3 silkių
2 svogūnų
1 didesnės morkos
1 nedidelės citrinos
5 arb. š. cukraus
10 lauro lapelių
8-10 juodųjų pipirų žirnelių
2 kvapniųjų pipirų žirnelių

Gaminame. Silkė olandiškai
Silkės išvalomos, išrenkamos ašakos ir supjaustomos 2 cm pločio juostelėmis. Citrina supjaustoma plonais griežinėliais, kiekvienas griežinėlis padalijamas į keturias dalis. Morka nuvaloma iš stambiai sutarkuojama. Svogūnai nulupami ir supjaustomi žiedais ar pusžiedžiais. Pipirų žirneliai stambiai sugrūdami.

Į stiklainio dugną įdedami keli svogūno žiedai, lauro lapas, gabalėlis citrinos, šiek tiek morkų, pabarstoma cukrumi, pipirais, ant viršaus dedamas sluoksnis silkės. Taip susluoksniuojama iki stiklainio viršaus (viršutinis sluoksnis turi būti morkos, svogūnų žiedai, citrina, pipirai, lauro lapelis). Užsukama dangteliu ir dedama į šaldytuvą.

Silkė olandiškai skaniausia po 2-3 dienų. Patiekiant, silkė olandiškai apšlakstoma aliejumi. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

menkiu kepeneliu salotos
Menkių kepenėlių salotos
Menkių kepenėlių salotos su virtais kiaušiniais, ryžiais bei žalumynais.
salotos su tunu pupelemis ir kukuruzais
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais pagardintos alyvuogių aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių, paprikos miltelių užpilu.
lasisos salotos su sparaginemis pupelemis
Lašišos salotos su šparaginėmis pupelėmis
Virtos lašišos filė salotos su šparaginėmis pupelėmis, vyšniniais pomidorais, paprika, alyvuogėmis ir salotų lapais.
salotos su krevetemis ir kalmarais
Salotos su krevetėmis ir kalmarais
Salotos su krevetėmis, kalmarais, šviežiais agurkais, konservuotais kukurūzais, pakepintomis razinomis bei majonezu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.