Mums reikės:
✓
300 g silkės filė
✓
300 g pievagrybių
✓
0,5 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
✓
2 valg. šaukšto aliejaus
✓
pundelio svogūnų laiškų, krapų
Gaminame.
Sluoksniuota silkės mišrainėKiaušiniai kietai išverdami ir smulkiai supjaustomi. Pievagrybiai švariai nuplaunami ir kelias minutes paverdami pasūdytame vandenyje. Atvėsinami ir supjaustomi juostelėmis.
Silkės filė supjaustoma kubeliais ir sumaišoma su graikiškais riešutais. Svogūnai nulupami, supjaustomi pusžiedžiais, morka sutarkuojama stambia trintuve ir viskas apkepinama aliejuje.
Visi mišrainės ingredientai sudedami sluoksniais: pirmas sluoksnis -
silkės su riešutais, antras sluoksnis - kiaušiniai, toliau - kepintos daržovės ir pievagrybiai. Kiekvienas sluoksnis pertepamas majonezu (viršutinis sluoksnis - majonezo). Patiekiant,
sluoksniuota silkės mišrainė apibarstoma smulkintais krapais ir svogūnų laiškais. Skanaus.