patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tuno ir daržovių salotos Nicoise

tuno ir darzoviu salotos nicoise Mums reikės:
2 indelių konservuoto tuno savo sultyse
100 g baltų konservuotų pupelių
100 g juod. alyvuogių (be kauliukų)
1 nedidelio raudono svogūno
4 vyšninių pomidorų
2 kietai virtų kiaušinių
1 paprikos, salotų lapų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Tuno ir daržovių salotos Nicoise
Svogūną nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, alyvuoges supjaustome žiedais (keletą pasiliekame papuošimui), kiekvieną kiaušinį supjaustome į 8 skilteles. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais, tuną nuvarviname ir sutriname šakute. Viską sudedame į dubenį.
Tuno salotų padažui:
100 ml alyvuogių aliejaus
40 ml citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
žiupsnelio cukraus, krapų
Gaminame salotų padažą: alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, išspaudžiame česnaką, suberiame čiobrelius, susmulkintus krapus, cukrų, išmaišome ir užpilame salotas. Salotų lapus švariai nuplauname, nusausiname, išdėliojame į lėkštes ir ant jų dedame paruoštas salotas. Tuno ir daržovių salotas Nicoise papuošiame alyvuogėmis ir patiekiame. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

astrios kalmaru salotos
Aštrios kalmarų salotos
Aštrios virtų kalmarų salotos su kepintais svogūnais, morkomis, česnakais ir sezamo sėklomis.
menkiu kepeneliu salotos su suriu
Menkių kepenėlių salotos su sūriu
Menkių kepenėlių salotos su fermentiniu sūriu, pomidoru ir česnaku.
salotos su tunu pupelemis ir kukuruzais
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais
Salotos su tunu, pupelėmis ir kukurūzais pagardintos alyvuogių aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių, paprikos miltelių užpilu.
lasisos salotos su sparaginemis pupelemis
Lašišos salotos su šparaginėmis pupelėmis
Virtos lašišos filė salotos su šparaginėmis pupelėmis, vyšniniais pomidorais, paprika, alyvuogėmis ir salotų lapais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.