Mums reikės:
✓
1,5 kg triušienos
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
200 ml grietinėlės
✓
alyvuogių aliejaus
✓
druskos, šviežiai maltų rožinių pipirų
✓
kelių šakelių šviežio rozmarino
Gaminame.
Triušiena su rozmarinaisTriušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma gabaliukais. Į puodą storu dugnu įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, sudedami triušienos gabaliukai ir apkepinami, kol gražiai pagelsta. Suberiami supjaustyti svogūnai ir pakepinama apie 5 min. Sudedamos stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, rozmarino lapeliai, padarstoma druska, pipirais, įpilama vandens, kad beveik apsemtų, uždengiama ir ant silpnos ugnies troškinama apie 40 min. Pamaišoma, supilama grietinėlė ir triušiena dar patroškinama apie 20-30 min. (jei reikia įpilama vandens). Triušiena su rozmarinais patiekiama su virtais ryžiais.
Triušiena su rozmarinais - labai švelnus ir aromatingas patiekalas. Skanaus.