Mums reikės:
Virtinukų tešlai:
✓
80 ml pieno arba vandens
Virtinukų įdarui:
✓
1 valg. šaukšto cukraus
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Virtinukai su varškeVirtinukų įdarui varškę kelis kartus permalame, įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir gerai išmaišome. Iš miltų, pieno, kiaušinio ir druskos užminkome tešlą. Virtinukų tešla turi būti kietoka. Iškočiojame ploną tešlos lakštą ir stiklinėle ar formele išspaudžiame skrituliukus. Ant virtinukų tešlos skrituliukų dedame po šaukštelį varškės įdaro, perlenkiame ir užspaudžiame kraštus. Virtinukai su varške dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 5-7 min. Išvirę
virtinukui su varške sudedami į dubenį ir patiekiami su grietine. Skanaus.