Mums reikės:
✓
200 ml sauso raudono vyno
✓
1 valg. šaukšto krakmolo
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
✓
petražolių, krapų, baziliko
Gaminame.
Veršiena su daržovėmis vyno padažeVeršieną nuplauname, nusausiname, nupjauname plėves ir supjaustome stambesniais gabaliukais. Didesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų, įberiame druskos, pipirų, atsargiai dedame mėsos gabaliukus ir apkepiname iš visų pusių. Mėsą išimame ir nuvarviname. Svogūnus nulupame, supjaustome žiedais, morką nuvalome ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus, morką apkepiname tame pačiame aliejuje, kur kepė mėsa. Apkepintus svogūnus, morką sudedame į puodą su storu dugnu. Pomidorus įpjauname, apipilame verdančiu vandeniu, nulupame odelę, supjaustome griežinėliais ir sudedame ant svogūnų su morkomis. Papriką supjaustome juostelėmis ir sudedame ant pomidorų. Jei mėgstate galima įdėti keletą skiltelių susmulkinto česnako. Ant viršaus sudedame mėsos gabaliukus, užpilame vynu, užviriname. Kad mėsa būtų beveik apsemta įpilame truputį vandens, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies 40-60 min. Krakmolą išmaišome nedideliame kiekyje vandens ir plona srovele pilame į puodą ant mėsos ir daržovių, pamaišant. Pakaitiname 5-7 min. kol padažas sutirštėja. Suberiame susmulkintus žalumynus ir paliekame uždengę kelioms minutėms.
Veršiena su daržovėmis vyno padaže paruošta. Prie veršienos su daržovėmis vyno padaže labai tinka virti ryžiai arba grikiai. Skanaus.