Veršiena su daržovėmis vyno padaže

versiena su darzovemis vyno padaze
Mums reikės:
1 kg veršienos
3-4 svogūnų
1 morkos
2 pomidorų
1 paprikos
200 ml sauso raudono vyno
150 ml aliejaus
1 valg. šaukšto krakmolo
druskos, maltų juodųjų pipirų
petražolių, krapų, baziliko
Gaminame. Veršiena su daržovėmis vyno padaže
Veršieną nuplauname, nusausiname, nupjauname plėves ir supjaustome stambesniais gabaliukais. Didesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų, įberiame druskos, pipirų, atsargiai dedame mėsos gabaliukus ir apkepiname iš visų pusių. Mėsą išimame ir nuvarviname. Svogūnus nulupame, supjaustome žiedais, morką nuvalome ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus, morką apkepiname tame pačiame aliejuje, kur kepė mėsa. Apkepintus svogūnus, morką sudedame į puodą su storu dugnu. Pomidorus įpjauname, apipilame verdančiu vandeniu, nulupame odelę, supjaustome griežinėliais ir sudedame ant svogūnų su morkomis. Papriką supjaustome juostelėmis ir sudedame ant pomidorų. Jei mėgstate galima įdėti keletą skiltelių susmulkinto česnako. Ant viršaus sudedame mėsos gabaliukus, užpilame vynu, užviriname. Kad mėsa būtų beveik apsemta įpilame truputį vandens, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies 40-60 min. Krakmolą išmaišome nedideliame kiekyje vandens ir plona srovele pilame į puodą ant mėsos ir daržovių, pamaišant. Pakaitiname 5-7 min. kol padažas sutirštėja. Suberiame susmulkintus žalumynus ir paliekame uždengę kelioms minutėms. Veršiena su daržovėmis vyno padaže paruošta. Prie veršienos su daržovėmis vyno padaže labai tinka virti ryžiai arba grikiai. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas