Mums reikės:
✓
1,2 kg veršienos išpjovos
✓
200 g alyvuogių (be kauliukų)
✓
100 g virto kumpio
✓
2 stiklinių balto vyno
✓
2 skiltelių česnako
✓
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
✓
1,5 valg. šaukšto sviesto
✓
4-5 šakelių petražolių
✓
žiupsnelio muskato riešuto
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Veršienos suktinukai su alyvuogėmisVeršienos išpjovą supjaustome gabaliukais ir gerai išmušame. Pabarstome druska, pipirais. Virtą kumpį supjaustome plonais griežinėliais.Pusę kiekio alyvuogių supjaustome mažais gabaliukais, kitą pusę – perpjauname pusiau. Česnako skilteles, petražoles susmulkiname. Sumaišome smulkiai supjaustytas alyvuoges, petražoles ir česnaką. Ant kiekvieno veršienos gabaliuko dedame kumpio griežinėlį, sumaišytas alyvuoges su petražolėmis, pabarstome muskato riešutu ir susukame suktinukus. Veršienos suktinukus susmeigiame mediniais smeigtukais. Į troškintuvą sudedame sviestą, supilame alyvuogių aliejų, sudedame veršienos suktinukus su alyvuogėmis ir apkepiname iš visų pusių apie 8-10 min. Supilame vyną, užviriname, uždengiame ir ant mažos ugnies troškiname 30 min. Po to į troškintuvą suberiame alyvuogių puseles ir dar pakaitiname 5-7 min. Baigus troškinti, veršienos suktinukus su alyvuogėmis paliekame uždengę 10-15 min. pastovėti.
Veršienos suktinukai su alyvuogėmis skanu su Cezario salotomis. Skanaus.