Mums reikės:
✓
300 ml natūralaus tiršto jogurto
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
žalumynų (krapų,petražolių,mėtų lapelių)
Gaminame.
Tzatziki (Graikiškas padažas)Agurkas sutarkuojamas stambia trintuve, labai gerai nuspaudžiamos sultys, kad visai neliktų skysčio. Sumaišoma su jogurtu, išspaudžiamas česnakas, įpilama alyvuogių aliejaus, pagardinama druska, pipirais, susmulkintais žalumynais ir gerai išmaišoma. Galima naudoti graikiškus tzatziki prieskonius.
Tzatziki yra populiariausias graikiškas padažas, kuris puikiai tinka prie mėsos, daržovių patiekalų. Tai pakankamai tirštos konsistencijos, tačiau visai neriebus, gaivaus skonio padažas. Skanaus.