patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Purūs žagarėliai

purus zagareliai Mums reikės:
350 ml kefyro
600 - 700 g miltų
100 g cukraus
2 kiaušinių
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
aliejaus virimui
cukraus pudros

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Purūs žagarėliai
Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kefyru. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir suberiami į kiaušinių-kefyro plakinį. Užminkoma minkšta tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15-20 min. pastovėti. Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,3-0,5 cm storio lakštas. Supjaustoma 2-2,5 cm pločio juostelėmis. Kiekvienos juostelė viduryje padaroma nedidelė įpjova, per kurią  žagarėlis perneriamas (perkišamas). Dedama į įkaitintą aliejų ir verdama iš abiejų pusių,purus zagareliai 1
kol žagarėliai gražiai pagelsta. Išvirę žagarėliai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Purūs žagarėliai sudedami į indą ir apibarstomi cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

2015-10-02
Svajunas
Gavosi skanus. Tik du didžiausi bliudai galvos nors viską dejau kaip parašyta. Jauciu žmona nustebs. Aciu.
2015-04-21
Rima
Vietoj kefyro aš pilu pienuko ir dedu šaukštą grietinės, tai tikrai gaunasi pūrus žagarėliai Myliu
2015-01-08
Laima
Nuostabus iseina, tik keiciu kefyra i grietine su biski vandens.
2014-12-25
Edita
Sveiki, geras receptas tikrai isbandysiu, jau labai seniai nekepiau zagareliu, gal 2 metai.
2013-09-12
Sigita
Tikrai geras receptas ir labai skanu, tik as dadejau varskes ir truputi kepamo sviesto Šypsena
2013-08-01
Liudmila
Labai skanus zagareliai Mirktelti
2013-07-16
Jurgita
labai skanuuuu Šypsena Šypsena aciu uz gera ir paprasta recepta Šypsena
2013-05-29
Bernadeta
Mano mama kepdavo orkaitėje, o ne aliejuje. Bet žinoma kas kaip nori tas taip daro. Šypsena
2013-02-23
Dovile
SUPER, tikrai labai skanus Šypsena
2013-01-29
Ruta
jei zagareliai ne kaip pas mama dar nereiskia, kad jie netikri zagareliai Šypsena
2013-01-22
paslaptis
as bandziau dar su varske daryt zagarelius ir labai skaniai gavosi Šypsena
2012-11-09
Violeta
Na gal ir skanūs, bet su tikrais žagarėliais neturi nieko bendro. Mano mamos draugė kepdavo, tai iškočiodavo tešlą vos ne peršviečiamai. Zagareliai buvo labai purūs ir traškūs Šypsena
2012-10-16
Gintare
Dekojame uz labai skaniu zagareliu recepteli Myliu. Tikrai verta isbandyti!!
2012-06-05
Laima
Dariau su kefyru, man gavosi guminiai kazkodel, bet as visada skiedziu grietine su biskiuku vandens, tai superiniai, skanus labai zagareliai.
2012-03-24
jurga
na einu megint kepti Šypsena
2012-03-11
Grazina
Na o man kazkodel jie kieti gavosi. Tesla iskociavau gana plona, gal reikejo storesnius daryti?
2012-03-04
Mindaugas
Receptas geras, zagareliai skanus gavosi, tik jei nori pamaitinti visa armija tada sis receptas tinkamas Šypsena
2011-04-22
patiekalu-receptai.lt
Dekojame uz pastaba, miltu kiekis pataisytas. Mirktelti
2011-04-22
skanu
Buvo labai skanu, bet miltu tai beveik dvigubai reikejo, nes is tiek miltu tai kose dar buvo ne tesla, bet patys zagareliai tai super.  Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

spurgos su dzemu
Mielinės spurgos su džemu
Mielinės spurgos su džemu. Mielinės spurgos įdarytos uogiene ar džemu.
varskes spurgos
Varškės spurgos
Varškės spurgos. Purios varškės spurgos mėgiamos vaikų ir suaugusių.
spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.
zagareliai
Žagarėliai
Žagarėliai. Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas prie kavos ar arbatos. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Naujausi komentarai

Edita
Man šitas receptas - puikus! Labai skaniai išsitroškina daugybė daržovių!
Ona
Esu si recepta gaminusi ir tikrai skanu ir sotu Myliu
Ema
Labai geras receptas, ką tik išbandžiau! Mirktelti
Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu