Mums reikės:
Tešlai:
✓
1 pak. vanilinio cukraus
Įdarui:
✓
1 stiklinės tirštos uogienės arba džemo
Gaminame.
Mielinės spurgos su džemuĮ pusę stiklinės šilto pieno įberiame truputį cukraus, sudedame mieles, išmaišome ir paliekame, kad pakiltų. Tada sumaišome su likusiu šiltu pienu, cukrumi, miltais, kiaušiniais ir užminkome tešlą. Baigiant minkyti supilame išlydytą sviestą, pridengiame ir paliekame šiltai, kad tešla pakiltų. Iš paruoštos mielinės tešlos iškočiojame 0,5 cm storio lakštą ir išspaudžiame apskritimus. Ant pusės apskritimų dedame po šaukštą uogienės ar džemo, ant viršaus uždedame kitą tešlos apskritimą (be džemo) ir užspaudžiame (suklijuojame) kraštus. Spurgos su džemu truputį pakildinamos ir verdamos karštame aliejuje. Atvėsusios
mielinės spurgos su džemu apibarstomos cukraus pudra.
Skanaus.
Ina
Vakar dariau spurgas pagal si recepta, bet man visos spurgos atsidare ir uogiene isbego! Kaip as tik nebandziau jas sulipdyti, bet kai tik idedavau i alieju virti tai jos issiziodavo
. Siaip neblogai tesla issipute, skani, puri bet SPURGOS nesigavo
Bandziau ir su sakute sonus suspausti (kaip ceburekus) atrode lyg bus gerai, iskilo graziai bet vel aliejuje issiziojo