Mums reikės:
✓
2 stiklinių miltų
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
✓
5 valg. šaukštų cukraus
✓
cukraus pudros apibarstymui
Gaminame.
Varškės spurgosVarškė, skirta varškės spurgoms, ištrinama su cukrumi, įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į varškės masę ir išminkoma tešla. Rankos patepamos aliejumi ir formuojamos nedideles, graikiško riešuto dydžio, varškės spurgos.
Aliejus įkaitinamas, dalimis dedamos varškės spurgos ir verdamos, kol spurgos gražiai paruduoja. Verdama ant silpnesnės ugnies, kad ir spurgų viduje iškeptų varškė. Kai varškės spurgos pakyla nuo puodo apačios, pavartomos, kad jos tolygiai paruduotų.
Varškės spurgos truputį atvėsinamos ir pabarstomos cukraus pudra. Skanaus.
Miranda
Wow,
labai geras receptas - aciu!! As nemegstu kepimo milteliu del aliuminio juose,
tad pakeiciau juos soda nugesinta dviejuose saukstuose jogurto/grietines. Ir dar,
geriau gaunasi jei pertrini varske per sieteli ir persijoji miltus.