patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės spurgos

varskes spurgos Mums reikės:
400 g varškės
4 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
5 valg. šaukštų cukraus
aliejaus kepimui
cukraus pudros apibarstymui

Gaminame. Varškės spurgos
Varškė, skirta varškės spurgoms, ištrinama su cukrumi, įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į varškės masę ir išminkoma tešla. Rankos patepamos aliejumi ir formuojamos nedideles, graikiško riešuto dydžio, varškės spurgos.
Aliejus įkaitinamas, dalimis dedamos varškės spurgos ir verdamos, kol spurgos gražiai paruduoja. Verdama ant silpnesnės ugnies, kad ir spurgų viduje iškeptų varškė. Kai varškės spurgos pakyla nuo puodo apačios, pavartomos, kad jos tolygiai paruduotų. Varškės spurgos truputį atvėsinamos ir pabarstomos cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

2016-07-29
Vaida
Tobulas receptas!  Myliu
2016-02-28
Rasa
Tikrai skanios ir net vartyti nereikia jos pačios vartosi ir jei dar daugiau varskes idedi dar skanesnes. Šypsena
2016-02-08
Jovita
Na va išbandžiau šį receptuką. Viskas gavosi puikiai, labai skanios. Vietoi 5 v. šaukštų cukraus dėjau 4 v.š. cukraus ir 1 a.š. vanilinio cukraus Šypsena
2015-12-28
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
2015-11-22
Grete
Katik issikepiau gavosi tiesiog puikiai Šypsena  labai skanu... Mirktelti
2015-04-14
Indrė
Skanumėlis, išbandžiau ir tikrai kepsiu dar kartą, dėkoju už puikų receptuką Mirktelti
2015-01-13
Loreta
Superinis skonis, liuks, aciu uz receptuka, tik issikepiau lauksiu kol seimyna paragaus. Šypsena
2014-12-23
Diana
Labai skanūs ir minkšti spurgiukai gavosi, fantastika Šypsena
2014-08-19
Loreta
Aciu uz pasidalinta recepta, tikrai skanios spurgos gavosi, super Šypsena Šypsena
2013-12-14
Akvile
Darem ir labai gerai gavosi, tik i tesla reikia ideti puse stiklines grietines.
2013-08-03
Joana
Siandien dariau šitas spurgas, labai skanios gavosi Myliu ir minkštos, tiesiog aciu jums už gera receptą  Šypsena  Šypsena  Myliu  Myliu
2013-03-07
Inga
Superines spurgytes, pati isbandziau Šypsena
2011-03-03
Cha,cha,cha
mmm...Skanumelis. Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus zagareliai
Purūs žagarėliai
Purūs, lengvi ir skanūs aliejuje kepti žagarėliai.
zagareliai
Žagarėliai
Žagarėliai. Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas prie kavos ar arbatos. Receptas su nuotraukomis.
spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.
spurgos su dzemu
Mielinės spurgos su džemu
Mielinės spurgos su džemu. Mielinės spurgos įdarytos uogiene ar džemu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena