patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Varškės spurgos

varskes spurgos Mums reikės:
400 g varškės
4 kiaušinių
2 stiklinių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
5 valg. šaukštų cukraus
aliejaus kepimui
cukraus pudros apibarstymui

Gaminame. Varškės spurgos
Varškė, skirta varškės spurgoms, ištrinama su cukrumi, įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į varškės masę ir išminkoma tešla. Rankos patepamos aliejumi ir formuojamos nedideles, graikiško riešuto dydžio, varškės spurgos.
Aliejus įkaitinamas, dalimis dedamos varškės spurgos ir verdamos, kol spurgos gražiai paruduoja. Verdama ant silpnesnės ugnies, kad ir spurgų viduje iškeptų varškė. Kai varškės spurgos pakyla nuo puodo apačios, pavartomos, kad jos tolygiai paruduotų. Varškės spurgos truputį atvėsinamos ir pabarstomos cukraus pudra. Skanaus.

Komentarai

2016-07-29
Vaida
Tobulas receptas!  Myliu
2016-02-28
Rasa
Tikrai skanios ir net vartyti nereikia jos pačios vartosi ir jei dar daugiau varskes idedi dar skanesnes. Šypsena
2016-02-08
Jovita
Na va išbandžiau šį receptuką. Viskas gavosi puikiai, labai skanios. Vietoi 5 v. šaukštų cukraus dėjau 4 v.š. cukraus ir 1 a.š. vanilinio cukraus Šypsena
2015-12-28
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
2015-11-22
Grete
Katik issikepiau gavosi tiesiog puikiai Šypsena  labai skanu... Mirktelti
2015-04-14
Indrė
Skanumėlis, išbandžiau ir tikrai kepsiu dar kartą, dėkoju už puikų receptuką Mirktelti
2015-01-13
Loreta
Superinis skonis, liuks, aciu uz receptuka, tik issikepiau lauksiu kol seimyna paragaus. Šypsena
2014-12-23
Diana
Labai skanūs ir minkšti spurgiukai gavosi, fantastika Šypsena
2014-08-19
Loreta
Aciu uz pasidalinta recepta, tikrai skanios spurgos gavosi, super Šypsena Šypsena
2013-12-14
Akvile
Darem ir labai gerai gavosi, tik i tesla reikia ideti puse stiklines grietines.
2013-08-03
Joana
Siandien dariau šitas spurgas, labai skanios gavosi Myliu ir minkštos, tiesiog aciu jums už gera receptą  Šypsena  Šypsena  Myliu  Myliu
2013-03-07
Inga
Superines spurgytes, pati isbandziau Šypsena
2011-03-03
Cha,cha,cha
mmm...Skanumelis. Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

purus zagareliai
Purūs žagarėliai
Purūs, lengvi ir skanūs aliejuje kepti žagarėliai.
zagareliai
Žagarėliai
Žagarėliai. Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas prie kavos ar arbatos. Receptas su nuotraukomis.
spurgos su dzemu
Mielinės spurgos su džemu
Mielinės spurgos su džemu. Mielinės spurgos įdarytos uogiene ar džemu.
spurgos ziedeliai
Spurgos - žiedeliai
Spurgos - žiedeliai. Tradicinės, žiedelio formos spurgos. Ypač mėgstamos vaikų ir suaugusių.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.