Mums reikės:
✓
600 - 700 g miltų
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Purūs žagarėliaiKiaušiniai išplakami su cukrumi ir kefyru. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir suberiami į kiaušinių-kefyro plakinį. Užminkoma minkšta tešla. Tešla uždengiama ir paliekama 15-20 min. pastovėti. Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,3-0,5 cm storio lakštas. Supjaustoma 2-2,5 cm pločio juostelėmis. Kiekvienos juostelė viduryje padaroma nedidelė įpjova, per kurią žagarėlis perneriamas (perkišamas). Dedama į įkaitintą aliejų ir verdama iš abiejų pusių,
kol
žagarėliai gražiai pagelsta. Išvirę žagarėliai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Purūs žagarėliai sudedami į indą ir apibarstomi cukraus pudra. Skanaus.
Edita
Sveiki, geras receptas tikrai isbandysiu, jau labai seniai nekepiau zagareliu, gal
2 metai.
Laima
Dariau su kefyru, man gavosi guminiai kazkodel, bet as visada skiedziu grietine su biskiuku vandens, tai superiniai, skanus labai zagareliai.