patiekalu-receptai.lt
Maisto ruošimo patarimai
- Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
- Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
- Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
- Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
- Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
- Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
- Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
- Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
- Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
- Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
Verta žinoti
- Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
- Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
- Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
- Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
Daugiau patarimų