patiekalu-receptai.lt
Maisto ruošimo patarimai
- Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
- Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
- Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
- Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
- Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
- Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
- Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
- Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
- Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
- Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
Verta žinoti
- Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
- Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
- Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
- Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
Daugiau patarimų