patiekalu-receptai.lt
Maisto ruošimo patarimai
- Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
- Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
- Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
- Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
- Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
- Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
- Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
- Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
- Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
- Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
Verta žinoti
- Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
- Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
- Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
- Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
Daugiau patarimų