Mums reikės:
Marinatui:
✓
200 ml acto 9 proc.
✓
6 arb. š. garstyčių (Suslavičiaus, Rokiškio, Daumantų...)
✓
3 valg. š. druskos
Gaminame.
Agurkai su garstyčiomisAgurkai švariai nuplaunami ir supjaustomi 1-2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas, cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir užvirinama. Į verdantį marinatą sudedami agurkų griežinėliai ir atsargiai pamaišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi.
Agurkai su garstyčiomis - traškūs, pikantiško skonio. Skanaus.
Julija
Mes kasmet darome taip, tik griezineliai plonesni, bei kartu idedu ir cukinijos, labai skanu.